Έξυπνη κουζίνα. Τι είναι η συνδεδεμένη κουζίνα και τι πρέπει να έχει;

Σήμερα οι οικιακές συσκευές έχουν διακοσμητικά και πρακτικά στοιχεία που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ζωή, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτουν.

Αυτό το άρθρο αφορά τις λεγόμενες έξυπνες κουζίνες ή συνδεδεμένες κουζίνες.

Τις κουζίνες του μέλλοντος που μπορεί να βρίσκονται ήδη στα σπίτια μας!

Τι είναι συνδεδεμένη κουζίνα;

Σήμερα είναι δυνατό να αντιληφθούμε την κουζίνα ως ένα έξυπνο υπέρ συνδεδεμένο και βιώσιμο “οικοσύστημα”, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τους χρήστες της με μεγάλη ταχύτητα, άνεση, ακρίβεια και χωρίς ιδιαίτερες δυσλειτουργίες.

Το κλειδί είναι συνδεσιμότητα

Φυσικά μία συνδεδεμένη κουζίνα, βασίζεται στη συνδεσιμότητα και αυτό είναι δυνατό μέσω της τεχνολογίας και της σύνδεσής της με τις συσκευές μας. (κυρίως κινητές συσκευές και tablets)

Αυτές οι λειτουργίες εξυπηρετούν στον τομέα της συνδεσιμότητας και του αυτοματισμού που διευκολύνουν τους χρήστες να εκτελούν καθημερινές οικιακές εργασίες. Έτσι, οι φούρνοι προγραμματίζονται από το κινητό τηλέφωνο, τα ψυγεία, προσθέτουν το τελικό προϊόν στη λίστα αγορών που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, το πλυντήριο έχει προγραμματιστεί ακόμη και όταν δεν είστε στο σπίτι!

Τι πρέπει να έχει μία συνδεδεμένη κουζίνα;

Αναφέραμε τη συνδεσιμότητα μέσω κινητού αλλά μία συνδεδεμένη κουζίνα έχει για παράδειγμα ένα έξυπνο ηχείο. Με αυτά είναι δυνατόν να μαγειρέψετε και να δώσετε φωνητική εντολή για να προσθέσετε τα συστατικά που επιθυμείτε στη λίστα αγορών.

Έτσι ανάλογα με κάθε συσκευή και την εγκατάσταση διαφορετικών εφαρμογών είναι δυνατόν όχι μόνο να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε τη λίστα αγορών, αλλά να ακούσετε μουσική κατά το μαγείρεμα, να ρυθμίσετε ένα συναγερμό για να ειδοποιείστε όταν μαγειρεύονται τα ζυμαρικα ή να ακούτε τα κύρια νέα της ημέρας.

Επιπλέον, ανάλογα με την εγκατάσταση αυτών των εφαρμογών, η έξυπνη συσκευή μπορεί να διαβάσει συνταγές για να σας βοηθήσει να τις προετοιμάσετε.

Ενώ τα προϊόντα στα ψυγεία αναγνωρίζονται από κάμερες με λογισμικό αναγνώρισης εικόνας, το οποίο μπορεί να στείλει τις πληροφορίες έναν έξυπνο φούρνο, ώστε ο φούρνος να μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και του χρόνου για το μαγείρεμα του φαγητού ή σε προγράμματα μαγειρικών συνταγών, που δημιουργούν συνταγές με βάση τα διαθέσιμα συστατικά. Η διαδικασία που είναι ελεύθερη από το χρήστη μέσω μιας εφαρμογής.

Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα έξυπνα τηλέφωνα και το tablet τους και τις έξυπνες συσκευές σε κάθε περίσταση – τα αυτοκίνητά τους έχουν τώρα οθόνες σε αυτά, Όλα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο συνδεδεμένα οπότε είναι πολύ φυσική μετάβαση για να αρχίσει να το κάνει και η κουζίνα σας με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση σας.

Προσδιορίστε τι χρειάζεστε και τι θέλετε

Αφού καταλάβατε τι πηγαίνει σε μία έξυπνη κουζίνα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη λίστα επιθυμιών σας. Μπορείτε να κάνετε all in και να δημιουργήσετε μία πρωτοποριακή, πλήρως ενσωματωμένη έξυπνη κουζίνα ξεκινώντας από ένα έξυπνο ηχείο με ψηφιακή οθόνη που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές σας με τον ήχο της φωνής σας.

Κλείνοντας μπορούμε να αναφέρουμε ότι επιλέγοντας μια υπερσύγχρονη έξυπνη κουζίνα, στόχος είναι οι χρήστες που την χρησιμοποιούν, να είναι σε θέση να την απολαμβάνουν και να εξυπηρετούνται με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια.