Επανάσταση στην κουζίνα. Το λευκό δίνει την θέση του στα “ζωντανά” χρώματα

Η κουζίνα εξακολουθεί να είναι η καρδιά και ο “λόγος” των σημερινών σπιτιών και ως εκ τούτου, αναλαμβάνει μία νέα λειτουργία εκτός από την καθαρά πρακτική, πολύ πιο αισθητική και εντυπωσιακή. Αντιμέτωποι με την τακτοποίηση και την υγιεινή, το λευκό ένα κλασικό χρώμα που δεν χάνει ποτέ την αξία του, οι τάσεις της διακόσμησης της κουζίνας δεσμεύονται για την εκφραστική δύναμη του μαύρου, μπλε και των φυσικών τόνων.

Μαύρο το νέο λευκό

Αν σας αρέσει η κομψότητα και η πολυτέλεια και το μυστήριο που έχει το μαύρο χρώμα, αλλά δεν τολμάτε να το χρησιμοποιήσετε ως βασικό χρώμα η καλύτερη επιλογή είναι να “παίξετε” με μαύρα στοιχεία. ( Ράφια, ντουλάπια, συσκευές,  βρύσες, ή πάγκοι που έρχονται σε αντίθεση με μία λευκή κουζίνα.

Πράσινες αποχρώσεις… γήινα χρώματα

Τολμήστε με μία πράσινη πινελιά που έχει θέση στην εσωτερική διακόσμηση, καταλαμβάνοντας κάθε γωνιά συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας και δημιουργώντας μία διαδρομή διαφυγής προς τα έξω μετά από όλους αυτούς τους μήνες περιορισμένοι στο σπίτι.

Ως αποτέλεσμα εκτός από την ενέργεια των φυσικών υλικών σε διακοσμητικά αντικείμενα και φινιρίσματα υπάρχει, επίσης ένα ενδιαφέρον για τα γήινα χρώματα ή πράσινα. Η περίφημη terracotta είναι ιδανική για τοίχους ή ντουλάπια κουζίνας.

Τι σας συνδέει με την φύση

Τα πράσινα, ειδικά εκείνα που ενσωματώνουν ένα άγγιγμα του γκρι, είναι πολύ σημαντικά χρώματα για το 2021. Σύμμαχοι από ξύλο και λευκό μπορείτε να “παίξετε” για να τα συνδυάσετε σε έπιπλα τοίχους και πάγκους αναζητώντας το πιο “οικολογικό”…

Της κουζίνας που επιδιώκει την σύνδεση με τη φύση μέσω βιώσιμων και φυσικών υλικών.

Έντονα μπλε: ευπροσάρμοστα και κομψά

Το έντονο και βαθύ μπλε προκαλεί το μαύρο, θέτοντας σε “κίνδυνο” την πρώτη του θέση.

Μαζί με τα έντονα blues συνυπάρχουν και άλλες πιο συναρπαστικές και τολμηρές αποχρώσεις, πού κυμαίνονται από το γαλαζοπράσινο έως το σκούρο πράσινο.

Εάν είστε ένας από αυτούς που φοβούνται τα σκούρα χρώματα, το 2021 “θέλει” την ένωση των δύο πτυχών, τα σκοτεινά έπιπλα στο κάτω μέρος για να δώσουν χαρακτήρα και φως ενώ στο πάνω μέρος για να διευρύνουν το χώρο.

Παστέλ αποχρώσεις…

Οι παστέλ αποχρώσεις εδραιώθηκαν στην κουζίνα με την γλυκύτητα τους αλλά και με τη δική τους προσωπικότητα, ανοίγοντας την πόρτα σε ένα από τα σχεδόν “απαγορευμένα δωμάτια”.

Η επιλογή είναι εκπληκτική καθώς συμβαδίζει με τις νέες εποχές και την zen ενέργεια, αξία της ομορφότερης σκανδιναβικής διακόσμησης.

Κλείνοντας: προσπαθήστε να δώσετε μία πινελιά μοντέρνου στην κουζίνα σας με μικρές λεπτομέρειες όπως η ταπετσαρία των καρεκλών, ή με μία λάμπα που έχει “προσωπικότητα”. Επίσης φροντίστε να διώξετε το “φόβο” της ανάμιξης επίπλων διαφορετικού στυλ και περιόδων, σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει ένας χρωματικός πειραματισμός, με ζωντανά χρώματα που θα “αναστήσουν” σαν πίνακα ζωγραφικής τον βασικό πρωταγωνιστή του έργου, που δεν είναι “άλλος” από την κουζίνα σας…

Εξάλλου η χρήση έντονων χρωμάτων πέραν του κλασικού άσπρου, που προσφέρει μία μοναδική ασφάλεια στον χρήστη, σας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μοναδικο, πρωτότυπο, ευχάριστο, περιβάλλον.

Η κουζίνα μπορεί να λάμψει αρκεί να την φωτίσετε με τα κατάλληλα χρώματα τολμήστε και αξιοποιήστε την ευκαιρία!

Γραφτείτε στο Newsletter μας