Ενσωματώστε την προσωπικότητά σας στην κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι σας. Είναι η καρδιά του σπιτιού που χτυπά, όπου δίνεται ζωή στα μέλη της οικογένειας μέσω του φαγητού, όπου δενόμαστε με αυτούς που ζούμε μαζί και όπου εκτελούμε σημαντικές εργασίες στο σπίτι.

Οι κουζίνες  είναι συχνά μια καλή αντανάκλαση του ποιοι είμαστε ως άνθρωποι. Δείχνουν αν μας αρέσει να μαγειρεύουμε, αν μας αρέσουν τα πράγματα τακτοποιημένα και μινιμαλιστικά ή αν είμαστε δημιουργικοί και αγαπάμε κάποιο ιδιαίτερο στιλ.

Οι προσωπικότητες μας μπορούν να αντικατοπτρίζονται στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας και ιδιαίτερα στον  σχεδιασμό της κουζίνας . Συχνά αυτό συμβαίνει φυσικά, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες πτυχές που μπορείτε να προσαρμόσετε για να αναδείξετε την προσωπικότητά σας στην κουζίνα σας.

Διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά στιλ κουζίνας

Αν είστε κάποιος που του αρέσει τα πράγματα να λειτουργούν σωστά και σας αρέσει  η απλότητα και η λιτότητα, μια μινιμαλιστική, μοντέρνα κουζίνα θα μπορούσε να είναι ιδανική για εσάς. Σε μια  μοντέρνα κουζίνα  υπάρχουν πολλές ευθείες γραμμές, γυαλιστερές και μεγάλες καθαρές επιφάνειες και είναι εύκολο να καθαριστεί και να τακτοποιηθεί.  Οι συσκευές όπως ο φούρνος και το ψυγείο είναι συχνά εντοιχισμένες, κρυμμένες ανάμεσα σε μοντέρνα έπιπλα κουζίνας.

Μερικοί άνθρωποι, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη λειτουργικότητα αλλά και για την κομψή εμφάνιση και αισθητική του χώρου, μπορεί να  προτιμούν μια κουζίνα σε στιλ «σέικερ». Αυτό δείχνει μια προσωπικότητα  που προτιμά κυρίως με την ύπαρξη μιας κουζίνας που λειτουργεί καλά – αλλά φυσικά εξακολουθεί να φαίνεται κομψή.

Μια  κουζίνα παραδοσιακού  στιλ θα ταίριαζε σε άτομα που τους αρέσει η κουζίνα τους να είναι ζεστή και οικεία. Ένα δωμάτιο που σας προσφέρει μια αγκαλιά και ένα πλούσιο γεύμα, οι παραδοσιακές κουζίνες θα έχουν συχνά τον φούρνο ως κεντρικό κομμάτι και ίσως μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας – σε ντουλάπια, κεντρικό πάγκο ή τραπέζι – όπου μπορείτε να φτιάξετε ψωμί ή μια σπιτική πίτα, για παράδειγμα.

Εάν είστε άτομο που τρέχει πάντα βιαστικά και έχει έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής, πιθανότατα θα θέλετε μια κουζίνα που σας επιτρέπει να παράγετε θρεπτικά γεύματα, αλλά με γρήγορο, εύκολο και πρακτικό τρόπο.

Μέρη για να εξατομικεύσετε την κουζίνα σας προσθέτοντας το προσωπικό σας στιλ

Εάν αισθάνεστε ότι η κουζίνα σας δεν έχει αρκετή προσωπικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να την εξατομικεύσετε. Φυσικά, το να έχετε μια κουζίνα κατά παραγγελία είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες και την προσωπικότητά σας. Υπάρχουν επίσης άλλα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε, όπως:

Το να έχετε ένα κεντρικό κομμάτι – είτε επιλέξετε έναν κεντρικό πάγκο κουζίνας, τραπέζι ή ακόμα και φούρνο, μπορεί να είναι καλό να έχετε ένα κεντρικό κομμάτι για την κουζίνα, το οποίο μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με το γούστο σας. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε από τι είναι κατασκευασμένο το κεντρικό κομμάτι, πώς το φροντίζετε και ποια αξεσουάρ χρησιμοποιείτε σε αυτό, για παράδειγμα. Ένας φούρνος ως κεντρικό στοιχείο καθιστά προφανές πόσο σημαντικό είναι το μαγείρεμα για εσάς.

Το backsplash σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην αίσθηση μιας κουζίνας και να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αντικατοπτρίσετε την προσωπικότητά σας στη διακόσμηση της κουζίνας. Είναι επίσης εύκολο και φθηνό να το αλλάξετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε το ανανεώνεται όταν το βαρεθείτε .

Ανάλογα με το στιλ της κουζίνας σας, οι λαβές του ντουλαπιού και των συρταριών μπορούν επίσης να αντικατασταθούν εύκολα και οικονομικά. Οι λαβές που χρησιμοποιείτε μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην κουζίνα σας και να κάνουν πραγματικά μια δήλωση για την προσωπικότητά σας και το ποιοι είστε.

Ο φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός σε μια κουζίνα. Αφού αποφασίσετε τι είδους φωτισμό θέλετε και πού θα τον τοποθετήσετε, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εάν έχετε χώρο για τραπεζαρία στην κουζίνα σας, αυτός είναι ένας άλλος χώρος που μπορείτε να εξατομικεύσετε. Μπορείτε να επιλέξετε τραπέζια ή πάγκους που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας, να τα χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε τα διαφορετικά σας αξεσουάρ ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τραπεζομάντηλα, για παράδειγμα.

Είτε σκέφτεστε για ενδιαφέροντα σκαμπό για πρωινό, χαλιά ή σερβίτσια, τα αξεσουάρ είναι ίσως ο πιο προφανής και ευκολότερος τρόπος για να δείξετε ποιος είστε στην κουζίνα.

Το να μπορούμε να δείξουμε την προσωπικότητά μας στην κουζίνα μας είναι σημαντικό για την ταυτότητά μας. Είτε πρόκειται για το γενικό στιλ της κουζίνας είτε μέσω μικρότερων λεπτομερειών, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείξετε ότι η κουζίνα σας είναι μια προέκταση αυτού που είστε ως άτομο.

Γραφτείτε στο Newsletter μας