Ένας οδηγός για το colour blocking στην κουζίνα σας.

Για τους λάτρεις όλων των φωτεινών και όμορφων πραγμάτων, το color blocking είναι εξαιρετική επιλογή. Αποτελείται από ζωηρές πινελιές χρωμάτων, ζωντανεύει το στυλ σε έναν χώρο και είναι μια τέλεια επιλογή για κουζίνες. Το να μάθετε πώς να κάνετε colour block στην κουζίνα σας είναι απλό. Διαβάστε παρακάτω και σύντομα θα καταλάβετε τα διαφορετικά στυλ που μπορούν να δημιουργηθούν με αυτό το ευέλικτο και συναρπαστικό τρόπο διακόσμησης.

Τι είναι το colour blocking και ποιοι τύποι υπάρχουν;

Μία από τις κύριες μεθόδους του στυλ είναι η χρήση πολλών διαφορετικών χρωμάτων στο ίδιο δωμάτιο. Αυτό δημιουργεί μια διασκεδαστική και πολύχρωμη κουζίνα, ειδικά όταν οι πόρτες των ντουλαπιών έχουν όλες διαφορετικά χρώματα ή ένα φωτεινό μοτίβο εφαρμόζεται στους τοίχους. Σκεφτείτε το ως ένα προσεκτικά κατασκευασμένο χάος.

Ένας άλλος τύπος colour blocking είναι η χρήση ενός χρώματος σε ολόκληρο το σχέδιο της κουζίνας. Θεωρητικά και μια ολόλευκη κουζίνα είναι ένα είδος colour blocking, αν και πολλοί λάτρεις αυτής της τάσης θα επιλέξουν ένα πιο έντονο χρώμα, όπως το μελιτζανί ή το πράσινο, για να κάνουν ένα statement.
Τέλος, το color blocking μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας μια φωτεινή πινελιά χρώματος σε μια κατά τα άλλα μονότονη κουζίνα. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο ντουλάπι σε μια λευκή κουζίνα ή κίτρινο σε γκρι φόντο.

Colour blocking με ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ξεκινήσετε το colour blocking στην κουζίνα σας είναι να προσθέσετε φωτεινές συσκευές και έπιπλα. Οι καρέκλες ή τα σκαμπό με έντονα χρώματα στους χώρους της τραπεζαρίας είναι statement και μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να δημιουργήσετε.
Πολύχρωμες συσκευές και σκεύη, όπως βάζα αποθήκευσης, σανίδες κοπής, μίξερ, φούρνοι μικροκυμάτων και τοστιέρες είναι ένας εύκολος τρόπος για να εισάγετε το colour blocking στην κουζίνα σας. Θα βρείτε και μεγαλύτερες συσκευές, όπως φούρνους, σε έντονα χρώματα, κάτι που είναι ιδανικό αν υπάρχει μια απόχρωση που αγαπάτε ιδιαίτερα.

Η προσθήκη χρώματος με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσει καλύτερα εάν τα στοιχεία τοποθετούνται σε απλό φόντο. Λευκοί ή κρεμ τοίχοι, απλοί πάγκοι εργασίας θα βοηθήσουν τις συσκευές και τα έπιπλα να ξεχωρίζουν εύκολα.

Colour blocking με χρήση τοίχων και φωτισμού

Το χρώμα των τοίχων και τα φωτιστικά λειτουργούν φανταστικά με αυτό το στυλ. Και τα δύο είναι αρκετά απλά στην αλλαγή, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να προσθέσει χρώμα στο δωμάτιο χωρίς να δεσμευτεί για μια πλήρη ανακαίνιση κουζίνας.

Ένας statement τοίχος σε ένα φωτεινό χρώμα μπορεί να δημιουργήσει colour blocking, αλλά οι πιο τολμηροί μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν ένα μοτίβο χρωμάτων. Χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία και προσεκτική εφαρμογή βαφής μπορούν να δημιουργηθούν εντυπωσιακοί συνδυασμοί.

Αν έχετε κρεμαστά φωτιστικά είναι ο πιο απλός τρόπος για να φέρετε το colour blocking στο δωμάτιο. Ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας σας και τη διάταξη των φώτων, μπορείτε να επιλέξετε ένα ή πολλά έντονα χρώματα σε ένα ή και σε όλα τα φώτα. Εάν επιλέξετε διαφορετικά χρώματα, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ίδια την ανοιχτόχρωμη απόχρωση, διαφορετικά το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ακατάστατο και το σχέδιο μπερδεμένο

Κουζίνες και πάγκοι

Ήρθε η ώρα να ζωντανέψετε τους πάγκους της κουζίνας σας . Ως το πιο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας, το στυλ αυτό σε αυτές τις περιοχές θα δημιουργήσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το συνδυασμό χρωμάτων που επιλέγετε.

Ένα έντονο χρώμα σε όλες τις πόρτες των ντουλαπιών θα κάνει αντίθεση με λευκούς τοίχους. Εναλλακτικά, εφαρμόστε ένα απαλό χρώμα στα ντουλάπια, αλλά χρησιμοποιήστε ένα statement χρώμα για τον πάγκο της κουζίνας σας .

Οι χρωματιστοί πάγκοι εργασίας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε μια ρετρό εμφάνιση στην κουζίνα σας. Εναλλακτικά, εφαρμόστε διάφορους τύπους και αποχρώσεις ξύλου στους πάγκους εργασίας για να δημιουργήσετε ένα εφέ colour blocking σε φυσικό στυλ.

Το color blocking είναι μια τολμηρή τάση που σίγουρα θα κάνει την κουζίνα σας να είναι αξέχαστη στους καλεσμένους σας. Τώρα δεν έχετε παρά να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων για εσάς!