Εξοχική κουζίνα

Εξοχική κουζίνα

Τα 8 βασικά στοιχεία για την εξοχική κουζίνα.

Φιλικό προς την οικογένεια λειτουργικό,  αυθεντικό. Δεν μπορούμε πλέον να μετρήσουμε τα πλεονεκτήματα μιας κουζίνας εξοχικού στιλ. Αλλά αν την αγαπάτε πολύ είναι επειδή προσφέρει μία πραγματική επιστροφή στις ρίζες των προγόνων. Για να αναπαραγάγετε αυτή την ατμόσφαιρα των  προηγούμενων ετών, υιοθετώντας ταυτόχρονα μοντέρνες προτάσεις διακόσμησης, έχουμε συγκεντρώσει τη λίστα με τα απαραίτητα για μία κουζίνα εξοχικού στιλ. Ξύλινα ντουλάπια ξύλινα κιβώτια ,ρετρό ζυγαριές πολύχρωμα βάζα, παλιές καρέκλες κ.α

Νησίδα…. πρακτική και ρουστίκ

Για να μαγειρέψετε, να απολαύσετε τα  γευστικά γεύματα και να διασκεδάσετε με την οικογένεια, τι θα μπορούσε να είναι πιο λειτουργικό από μία κεντρική νησίδα σε μία κουζίνα. Η

κεντρική νησίδα γίνεται ένας πόλος έλξης για μία οικογενειακή συγκέντρωση που όλοι μαζεύονται για να απολαύσουν το γεύμα της ημέρας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε καρέκλες στη μία πλευρά  της νησίδας για μία πιο οικογενειακή κουζίνα.

Ράφια από ξύλινα κουτιά

Αποτελούμενο από ξύλινα κιβώτια, αυτό το ράφι στο πάτωμα θα πρωταγωνιστήσει. Στερεωμένο κάθετα ή οριζόντια, 

Τα ξύλινα κιβώτια σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε πιάτα, σκεύη και καρυκεύματα μαγειρέματος στην κορυφή των κιβωτίων. Και αφού μπορείτε να δείτε όλα όσα περιέχουν αποθηκεύετε εκεί τα πιο όμορφα πιάτα σας για να τα παρουσιάσετε σε ένα κυριακάτικο τραπέζι.Τα υπόλοιπα σκεφτείτε την αντίθεση της διακόσμησης σας συνδυάζοντας το παλαιό ξύλο του ραφιού με πιο πολύχρωμα υλικά.

Για να αναδείξετε την ατμόσφαιρα τον παιδικων σάς χρόνων στην κουζίνα υπάρχει μία λύση! Αγοράστε ρετρό έπιπλα και αξεσουάρ. Η vintage  συσκευές είναι εξαιρετική σύμμαχοι για μία εξοχική κουζίνα.

Για αυτό μην τα “παραμελείτε”.

Το ξύλινο κομοδίνο

Το κορυφαίο κομμάτι όλων των ρουστίκ κουζινών, το κομοδίνο παραμένει στο επίκεντρο των φίλων της αυθεντικότητας. Σε γενικές γραμμές, αποτελείται από ένα χαμηλό μπουφέ και ένα γυάλινο τμήμα στην κορυφή. Σίγουρα, είναι ένα επιβλητικό έπιπλο, αλλά θα είναι το επίκεντρο της κουζίνας σας. Ειδικά επειδή θα σας εξοικονομήσει τεράστιο χώρο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα πιάτα σας εκεί. Για να τοποθετηθεί πλήρως το κομοδίνο χρειάζεται πολύ χώρο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να το εγκαταστήσετε στο σαλόνι σας ή στην τραπεζαρία σας.

Διακοσμητικά και vintage βάζα

Μία εξοχική κουζίνα που αξίζει το όνομα, και παραμένει εντυπωσιακή για τα αξεσουάρ που την απαρτίζουν. Οι κατσαρόλες, τα σκεύη και οι πετσέτες γίνεται διακοσμητικά αντικείμενα από μόνα τους! Όσον αφορά τα βάζα συσσωρεύονται σε ένα ράφι και περιέχουν όλα τα καρυκεύματα που είναι απαραίτητα για το μαγείρεμα. Και ακριβώς αυτά τα βάζα σας ενδιαφέρουν.

Πράγματι, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά πρακτικά για την αποθήκευση και τη συντήρηση τροφίμων, είναι επίσης πολύ μοντέρνα. 

Καρέκλες που συνδυάζουν μπιστρό και εξοχή

Τίποτε πιο φιλικό από ένα μπιστρό περιβάλλον…

Για να αναπαραγάγετε αυτή την ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας, απλά πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα. Η καρέκλα μπιστρό είναι το καλύτερο παράδειγμα. Συνδυάζοντας το  επαρχιακό στυλ και το πνεύμα μπιστρό, μία μασίφ ξύλινη καρέκλα αποπνέει την άνεση με την κομψότητα. Για μία πιο μοντέρνα εμφάνιση, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ταιριάξετε τις καρέκλες σας επιλέγοντας τις σε διαφορετικά χρώματα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας