Δώστε στην κουζίνα σας μια vintage αίσθηση

vintage κουζινα

Το στυλ vintage είναι δημοφιλές

Η μόδα του vintage είναι τώρα. Αν θέλετε να το φέρετε στην κουζίνα, ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα πάντα,.

Μερικά προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ αρκούν για να ταξιδέψετε “πίσω στο χρόνο”

Vintage κουζίνα μία διαχρονική τάση

Τα τελευταία χρόνια οι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένη από το vintage Στυλ.

Από το art deco έως την Pop decor της δεκαετίας του ’70 και ’80 τα πάντα ταιριάζουν!

Η vintage διακόσμηση είναι απόλυτα συμβατή με μια μοντέρνα κουζίνα. Εφόσον κάνετε τις σωστές επιλογές για να βρείτε αυτό το αυθεντικό “άγγιγμα”, τόσο χαρακτηριστικό των ρετρό κουζινών.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας σας, η vintage διακόσμηση είναι ιδανική για αυτό. Εάν πάλι δεν θέλετε να δώσετε στην τρέχουσα κουζίνα σας μια vintage αίσθηση μην ανησυχείτε! Παίζοντας με τα χρώματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο vintage στοιχείο στην κουζίνα σας.

Ποια χρώματα να χρησιμοποιήσετε σε μία κουζίνα εμπνευσμένη από vintage;

Η επιλογή των χρωμάτων είναι απαραίτητη για να δώσει μία vintage πινελιά στην κουζίνα σας. Και σε αυτό τον τομέα, η επιλογή είναι πολύ μεγάλη.

Αν θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μία αίσθηση της δεκαετίας του ’50 ή του ’60, οι παστέλ αποχρώσεις θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σας. Τα όξινα χρώματα ταιριάζουν περισσότερο στις κουζίνες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’70. Αν σας αρέσει το στυλ αρ ντεκό, τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από πολύτιμους λίθους, όπως το σμαραγδένιο πράσινο και το μπλε ζαφείρι, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα και εντυπωσιακά.

Παστέλ χρώματα στην κουζίνα

Τα παστέλ χρώματα είναι μία πρόσκληση για μία απαλή, χαλαρωτική κουζίνα, όπου η ζωή είναι ευχάριστη μέσα σε αυτήν. Αυτά είναι χρώματα που συνδυάζονται υπέροχα με ανοιχτόχρωμο ξύλο. Εάν έχετε κουζίνα σκανδιναβικού στυλ, μπορείτε να της δώσετε μία vintage πινελιά πολύ εύκολα προσθέτοντας παστέλ αντικείμενα σε αποχρώσεις του μπλε του ροζ, του πράσινου του κίτρινου και άλλων χρωμάτων.

Σκεφτείτε επίσης για ταπετσαρία, μπογιά ή αυτοκόλλητα backsplashes.

Σας επιτρέπουν να αλλάξετε το στυλ τής κουζίνας σας χωρίς να ξεκινήσετε κοστοβόρες εργασίες.

Αποχρώσεις vintage κουζίνας

Το κίτρινο και το πορτοκαλί

είναι χρώματα που έχουν κάνει μία ισχυρή επιστροφή στους εσωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια. Είναι αδιαχώριστα από τη δεκαετία του ’70. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα σε πιάτα ή ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία.

Εάν δεν φοβάστε τις αλλαγές μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο splashback ή στα τα καλύμματα της κουζίνας.

Κίτρινο και πορτοκαλί μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλα φωτεινά χρώματα όπως πράσινο κόκκινο ή μπλε.

Επιλεγμένα προσεκτικά αντικείμενα για μία vintage κουζίνα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τα πάντα.

Εάν είστε ενοικιαστής, υπάρχουν πολλές λύσεις για να δώσετε στην κουζίνα σας μία vintage πινελιά χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ιδιαίτερες εργασίες.

Ρετρό στυλ φωτισμού

Πολλές μάρκες προσφέρουν φωτισμό ρετρό στο εμπόριο εδώ και χρόνια, χρωματιστές ή γυάλινες αποχρώσεις, ή φώτα τοίχου ή απλά φώτα φέρνουν μία vintage πινελιά στην κουζίνα σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι χώρος είναι επαρκώς φωτισμένος.

Οικιακές συσκευές εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’50

Γνωστές μάρκες στο εμπόριο έχουν κάνει τα ρετρό σχέδια το σήμα κατατεθέν τους. Οι μικρές συσκευές είναι διακοσμημένες με παστέλ χρώματα, ή πιο έντονα χρώματα όπως το τυπικό κόκκινο της δεκαετίας του 1950.

Για μία  συνεκτική κουζίνα φροντίστε να επιλέξετε συσκευές με το ίδιο στυλ, ή την ίδια απόχρωση χρωμάτων.

Γραφτείτε στο Newsletter μας