Δάπεδο και κουζίνα. Οδηγός για την επιλογή δαπέδων για στην κουζίνα

Πρέπει να επιλέξετε τα πατώματα για την κουζίνα και κυριολεκτικά κατακλύζεστε από αμφιβολίες; Είναι φυσιολογικό, τα διαθέσιμα υλικά είναι πολλά καθώς και τα διαφορετικά μεγέθη των πλακιδίων, οι τύποι τοποθέτησης ή τα χρώματα.

Σε αυτή την περίπτωση το κλειδί για την κατανόηση του τρόπου συνδυασμού κουζίνας και θα πρέπει να περιγράψετε τα στυλ που σας αρέσουν και να αναζητήσετε χαριτωμένες ιδέες για την κουζίνα σας.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και η τοποθέτηση του δαπέδου συνδέεται στενά με το είδος του πλακιδίου που αγοράσατε.

Όποια κι αν τα γούστα σας, επιπλέον, το πάτωμα σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού πρέπει να είναι :

  • Εύκολο στο καθάρισμα
  • Αδιάβροχο
  • Ανθεκτικό

Δάπεδο κουζίνας τα πιο δημοφιλή στυλ

Έχοντας αποδείξει ότι τα πλακάκια κουζίνας, καθώς και εκείνα των δαπέδων πρέπει να έχουν εξαιρετική απόδοση, ας ρίξουμε μία ματιά στις στιλιστικές πτυχές.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές λύσεις αλλά έχουμε εντοπίσει 5 πολύ μοντέρνες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες για αντιγραφή ίσως με πιθανές τροποποιήσεις και παραλλαγές.

Πάτωμα κουζίνας από πορσελάνη: ένα ενιαίο πλακάκι για άπειρες μορφές

Το πιο δημοφιλές υλικό για δάπεδα κουζίνας είναι σίγουρα η πορσελάνη. Όχι μόνο επειδή είναι ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό, αλλά και επειδή μπορεί να αναπαράγει τα βασικά πιο απαιτούμενα εφέ ξύλο, τερακότα, πέτρα, και μάρμαρο.

Εν ολίγοις η τοποθέτηση ενός δαπέδου από κεραμικά έχει μόνο πλεονεκτήματα.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλα πλακίδια ακόμη κι αν το κόστος αυξηθεί σημαντικά.

Κατ’ αρχήν είναι εξαιρετικά ευέλικτο υλικό κατάλληλο για σχεδόν κάθε τύπου και στυλ και ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για όσους είναι αναποφάσιστοι μέχρι τελευταία στιγμή.

Αυτό το υλικό είναι επίσης ιδανικό για όσους περιηγούνται σε διαφορετικές κουζίνες με δάπεδα από ξύλο, αλλά φοβούνται ότι το παρκέ ή το έλασμα μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο.

Δάπεδα για σύγχρονες κουζίνες η επιλογή της ρητίνης

Για όσους αγαπούν το μοντέρνο στυλ το δάπεδο κουζίνας ρητίνης, είναι ίσως η πιο πρακτική και λειτουργική λύση. Η απόλυτη απουσία αρμών καθιστά αυτό το υλικό εύκολο στον καθαρισμό και  εξαιρετικά ευέλικτο.

Η τοποθέτηση δαπέδων ρητίνης είναι επίσης γρήγορη, οικονομική και επίσης κατάλληλη για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν το κόστος των υπαρχόντων πλακιδίων.

Εκτός από μία πολύ μοντέρνα εμφάνιση αυτό το υλικό προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε τύπο επίπλων.

Το αποτέλεσμα? Ένα πάτωμα κουζίνας που θα διαρκέσει για πάντα, ανθεκτικό σε χτυπήματα ή λεκέδες, εξαιρετικά ανθεκτικό και εύκολο να διατηρηθεί καθαρό.

Πλαστικά δάπεδα για μία κλασική κουζίνα

Το φύλλόμορφο δάπεδο στην κουζίνα, είναι η επιλογή οτιδήποτε άλλο παρά ντεμοντέ ειδικά για όσους αγαπούν το κλασικό ή το ρουστίκ, αλλά φοβούνται τα μειονεκτήματα του παρκέ.

Δυστυχώς, ανάμεσα σε χτυπήματα λεκέδες και γρατζουνιές, η επιλογή του ξύλινου δαπέδου στην κουζίνα θεωρείται δύσκολη επιλογή.

Εδώ έρχεται το φυλλόμορφο δάπεδο για την κουζίνα, ικανό να παράγει από κάθε άποψη το ρουστίκ στυλ χωρίς τα κλασικά μειονεκτήματα του ξύλου.

Φυσικά θα είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς ένα ποιοτικό προϊόν αδιάβροχο και επομένως σχεδιασμένο ειδικά για την κουζίνα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του laminate είναι το γεγονός ότι είναι φτηνό και εύκολο στην τοποθέτηση. Μεταξύ των ενδείξεων ωστόσο πρέπει να σημειωθεί η χαμηλή αντίσταση στην υγρασία.

Γραφτείτε στο Newsletter μας