Αρθρωτές κουζίνες μονάδες τοίχου κουζίνας πρακτικός οδηγός για την επιλογή και οργάνωση χώρων στην κουζίνα

Οι μονάδες τοίχου κουζίνας αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για την οργάνωση και τη βελτιστοποίηση των χωρών. Εξάλλου η λειτουργικότητα στην κουζίνα είναι απαραίτητη, ακόμα και αν μπορεί να μην τους ευχαριστούν όλους και υπάρχουν εκείνοι που ίσως προτιμούν απλά ανοιχτά ράφια χωρίς πόρτες.

Τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός των κουζινών έχει υποστεί διάφορες αλλαγές και καινοτομίες περνώντας από μπλοκ σε αρθρωτά στοιχεία που μπορούν να διαμορφωθούν σε μέγεθος, σχήμα και ύψος.

Ακόμα και οι μονάδες τοίχου της κουζίνας με την πάροδο του χρόνου έχουν αλλάξει το σχήμα τους, γίνονται όλο και πιο αρθρωτές και κινούμενες και εγκαταλείπουν την κλασική γραμμικότητα που τις διακρίνει πάντα.

Ανάλογα με το στυλ που επιλέγετε για τα έπιπλα κουζίνας, οι μονάδες τοίχου δίνουν μινιμαλιστική, εκλεπτυσμένη, κομψή μοντέρνα η σύγχρονη αποτύπωση.

Μονάδες τοίχου κουζίνας μετρήσεις και διαστάσεις

Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης μονάδων τοίχους στην κουζίνα σας είναι πολλά.

Το πρώτο είναι σίγουρα να δώσετε ένα προσωπικό στυλ στα έπιπλα, αλλά και να αποκτήσετε άνεση, ασφάλεια και λειτουργικότητα.

Διαστάσεις

Όποιος τύπος, είναι η κουζίνα σας είτε πρόκειται για κλασική κουζίνα είτε για μοντέρνα κουζίνα, μικρή, μεγάλη, ή γωνιακή κουζίνα, είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι τα ντουλάπια της κουζίνας έχουν συνήθως τυπικά μεγέθη και διαστάσεις. Όσο για το μέσο βάθος αυτό είναι περίπου 36, 4 cm, για να επιτρέπεται σε όσους μετακινούνται και εργάζονται στις υποκείμενες κορυφές της κουζίνας να κινούνται και να βλέπουν καλά, μία περιοχή που είναι πάντα καλό να φωτίζεται.

Αν μιλάμε για το ύψος λοιπόν της κουζίνας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από τα 36, 48, 60 72,108 έως και 132 cm.

Προφανώς η καθεμία της ποικίλλει πολύ για να εκμεταλλευτεί πλήρως όλους τους χώρους, με ένα ή περισσότερα ράφια.

Το χαρακτηριστικό των μονάδων τοίχων της κουζίνας προσφέρουν διαφορετικά συστήματα ανοίγματος. Σήμερα οι ειδικοί παρουσιάζουν πολλές προτάσεις, ικανές να δώσουν λύσεις σε όλες τις περιπτώσεις.

Ανάλογα, με το μέγεθος, τη θέση και τη λειτουργία των επίπλων κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους ανοίγματος των μονάδων τοίχου και των θυρών τους.

Κάθε τύπος ανοίγματος και επομένως πόρτας συνδέεται με τη λεπτομέρεια της λαβής της μονάδας τοίχου της κουζίνας.

Είναι επομένως σημαντικό να προσδιοριστεί η πιο λογική διάταξη των στοιχείων και η προσβασιμότητα αυτών, προκειμένου να συνδυαστεί η λειτουργικότητα και ο σχεδιασμός στην κουζίνα.

Περί καθαρισμού..

Ο καθαρισμός πλαστικών μονάδων τοίχου δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Για όλους τους διαφορετικούς τύπους είναι καλό να έχετε κατά νου δύο απλές προφυλάξεις.

  • Αποφύγετε προϊόντα με βάση την αμμωνία, τα οποία θαμπώνουν την επιφάνεια.
  • Αποφύγετε την υπερβολική διαβροχή της πόρτας γιατί παρά την ανθεκτικότητα στην υγρασία  η περίσσεια νερού μπορεί να προκαλέσει στασιμότητα και διείσδυση ικανή να καταστρέψει το έλασμα σε βάθος.

Για καθημερινό καθαρισμό, απλά σκουπίστε με ένα καλά βρεγμένο πανί. Για ένα πιο ενδελεχή καθαρισμό μπορείτε να εφαρμόσετε ένα απορρυπαντικό για ευαίσθητα δάπεδα.