Ανακαίνιση Κουζίνας

Έχετε πάρει την απόφαση να αναδιαμορφώσετε την παραδοσιακή σας κουζίνα και να την μετατρέψετε σε μια μοντέρνα κουζίνα, σύμφωνα με τις σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις. Όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη απόφαση στην ζωή μας, έτσι και, με την ανακαίνιση ενός χώρου του σπιτιού όπως είναι η κουζίνα, σας φέρνει αντιμέτωπους με απορίες, προκλήσεις και δυσκολία στην λήψη αποφάσεων.

Ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσετε να προχωρήσετε στην υλοποίηση των αλλαγών που επιθυμείτε, είναι να επιλέξετε το στυλ της κουζίνας που θέλετε να έχει το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η έρευνα και προγραμματισμός μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στο να εξασφαλίσετε ότι τόσο ο σχεδιασμός, όσο και τα έπιπλα μαζί με τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε, διαμορφώνουν και μεταμορφώνουν πραγματικά την συνολική εμφάνιση του σπιτιού σας. Δεδομένου ότι μια αρθρωτή κουζίνα κάνει εξαιρετική χρήση του χώρου, παράλληλα με τον σωστό σχεδιασμό, επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση, ενώ τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις.

Τα έπιπλα κουζίνας περιλαμβάνουν ντουλάπια κουζίνας, κεντρικό τραπέζι, ράφια, πάγκους εργασίας, ακόμα και το σωστό είδος παραθυρόφυλλων, το οποίο επιτρέπει στο φως του ήλιου να εισέρχεται στον χώρο σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή και την αγορά του τέλειου σετ επίπλων κουζίνας:

  • Μέτρηση του χώρου της κουζίνας: Όλα τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τοποθετηθούν στον διαθέσιμο χώρο, επομένως είναι καλή ιδέα να έχετε τις ακριβείς μετρήσεις του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του κατακόρυφο. Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για τον προσδιορισμό της χωρητικότητας.
  • Μελετήστε τους διαφορετικούς τύπους ξύλου: Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ξύλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα έπιπλα της κουζίνας σας. Τα πιο συνηθισμένα είναι, από μασίφ ξύλο, κόντρα πλακέ, MDF και μοριοσανίδες. Είναι γεγονός ότι το μασίφ ξύλο, αν και πιο ακριβό, θεωρείται διαχρονικό και κλασικό, αλλά και οι ινόπλακες μεσαίας πυκνότητας (MDF) είναι επίσης μια καλή επιλογή όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.
  • Ξύλινες μονάδες ραφιών: Οι επιτοίχιες μονάδες πολλαπλών ραφιών είναι μια πολύ έξυπνη τεχνική που χρησιμοποιείται σε πολλές αρθρωτές κουζίνες αυτές τις μέρες. Αποτελείται κυρίως από πολλαπλά ξύλινα ράφια σε σχήμα κύβου. Μια τέτοια μονάδα μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως χώρος αποθήκευσης, όσο και ως ράφι για διακοσμητικά, εάν το επιθυμείτε.
  • Προσθέστε λίγο χρώμα: Υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές για να επιλέξετε. Ενώ επιλέγετε το τέλειο σετ ντουλαπιών, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο την αποτελεσματική λειτουργικότητα, αλλά και μια ιδιαίτερη χρωματική απόχρωση ώστε να το αναδείξετε. Μερικά ξύλα, όπως το μασίφ, είναι ιδανικό λόγω της ιδιαιτερότητας της εμφάνισής του, ενώ άλλα είδη ξύλου μπορούν να αναδειχθούν μέσα από ένα συνδυασμό.
  • Έπιπλα κουζίνας: Πολλές αρθρωτές κουζίνες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν ένα τραπέζι και τις καρέκλες για να συγκεντρωθεί η οικογένεια. Το μασίφ ξύλο όπως η βελανιδιά ή η κερασιά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι διαχρονικό, ανθεκτικό και κομψό.
  • Τα ξύλινα ράφια τοποθετημένα στην οροφή είναι ένα υπέροχο εργαλείο για να κάνετε εξοικονόμηση χώρου, ενώ μια όμορφη ξύλινη νησίδα κουζίνας συμπληρώνει το δωμάτιο και προσθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και δίνει προσωπικότητα.

Αποφύγετε αυτά τα δαπανηρά λάθη αναδιαμόρφωσης της κουζίνας σας

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Εκεί προετοιμάζονται και μαγειρεύονται όλα τα γεύματα, όπου η οικογένεια και οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τα νέα της ημέρας ή να περάσουν ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης κατά την διάρκεια του δείπνου ή του μεσημεριανού γεύματος. Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε την κουζίνα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρη, φιλόξενη και, να βεβαιωθείτε ότι είναι ευνοϊκή όχι μόνο για τη διαδικασία του μαγειρέματος, αλλά και για τις δραστηριότητες που διεξάγονται.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης κουζίνας:

Μια μεγαλύτερη κουζίνα δεν είναι πάντα καλύτερη

Μια προσεκτικά σχεδιασμένη μικρή κουζίνα είναι συχνά καλύτερη από μια μεγαλύτερων διαστάσεων κουζίνα χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό.
Όνειρο σχεδόν κάθε ανθρώπου που λατρεύει να περνάει χρόνο στην κουζίνα, είναι να αποκτήσει μια μεγάλη κουζίνα. Αλλά το μεγαλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο ή λειτουργικό. Μερικές φορές, αρκεί μια μικρή αλλά καλά σχεδιασμένη κουζίνα με υλικά υψηλής ποιότητας και προσεκτικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες. Να θυμάστε το τρίγωνο εργασίας της κουζίνας για να διαχειριστείτε τη ροή των εργασιών σας και να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητα στην κουζίνα.

Περιορίζοντας την αποθήκευση και τα ντουλάπια

Το φθηνότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Αν επιλέξετε για λόγους οικονομίας να μειώσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο στην κουζίνα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε με την αποθήκευση των βασικών εργαλείων της κουζίνας. Ο χώρος αποθήκευσης της κουζίνας σας πρέπει να είναι επαρκής και αρκετά ανθεκτικός, για να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα ανοίγετε και θα κλείνετε αυτά τα συρτάρια κάθε μέρα, συνεπώς, η φθορά που θα υποστούν με τα χρόνια δεν πρέπει να επηρεάσει τις καθημερινές σας εργασίες στον χώρο.

Μην βασιστείτε πολύ στη σχεδιαστική μόδα

Μια κουζίνα σχεδιασμένη με τις τελευταίες τάσεις της μόδας δίνει σαφώς ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο, ωστόσο μια κουζίνα σε διαχρονική σχεδιαστική γραμμή είναι πιο ασφαλής επιλογή, αφού δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. Το πράσινο χρώμα για παράδειγμα μπορεί να αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή ωστόσο είναι εποχιακή. Ισορροπήστε το με ουδέτερα χρώματα για να το κάνετε πιο διαχρονικό. Οι τάσεις πάντα έρχονται και φεύγουν. Εξαιτίας αυτού, τα μοντέρνα σπίτια μπορούν εύκολα να μείνουν εκτός μόδας σε λίγα χρόνια. Να είστε προσεκτικοί όταν επιτρέπετε στις τρέχουσες τάσεις να επηρεάσουν το σχεδιασμό της νέας σας κουζίνας. Είναι ακόμη πιο σημαντικό για την κουζίνα να ταιριάζει με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού και να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τη δραστηριότητα της οικογένειας ή των ατόμων που ζουν εκεί. Επιλέξτε λοιπόν τον σχεδιασμό, την διακόσμηση και τα έπιπλα κουζίνας με κύριο γνώμονα την λειτουργικότητα και έπειτα την εκκεντρική και μοντέρνα εμφάνιση.

Μην αποσπάτε την προσοχή σας και έρχεστε σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο σχεδίασης

Παραμείνετε στο σχέδιο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι, όχι μόνο η διαδικασία της αναδιαμόρφωσης θα είναι ομαλή, αλλά επίσης διασφαλίζει ότι θα παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας. Το κλειδί για ένα επιτυχημένο έργο αναδιαμόρφωσης ακολουθεί ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σχεδίασης. Εάν έχετε ήδη κάνει έναν προϋπολογισμό, έχετε επιλέξει τους συνδυασμούς χρωμάτων, έχετε αγοράσει τα υλικά και τα έπιπλα σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, ακολουθήστε το πιστά και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για την κουζίνα σας σύμφωνα με το προσωπικό σας στυλ και φυσικά σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας