8 trends στον σχεδιασμό κουζίνας για το 2020

8 trends στον σχεδιασμό κουζίνας για το 2020

Το νέο έτος μας χαροποιεί περισσότερο όταν συνδυάζεται με μια ανανέωση σε όλα τα σημαντικά σημεία της ζωή μας. Και τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε με έναν προσωπικό σας χώρο, όπως το σπίτι σας; Οι τάσεις που ακολουθούν μπορεί στην πρώτη ματιά να φαίνονται ως εφήμερη μόδα, στην πραγματικότητα όμως αφορούν σχεδιασμούς που μπορούν να αντέξουν στον χρόνο. Συμβουλευτήκαμε κορυφαίους σχεδιαστές σε παγκόσμιο επίπεδο και σας παρουσιάζουμε τις νέες τάσεις του 2020, σε διάφορα είδη όπως ξύλο ή πλακάκι, εναλλακτικές χρωματικές παλέτες και διαφορετικά concept.

Ξύλο σε navy απόχρωση

“Λατρεύουμε την κλασική λευκή κουζίνα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε λάβει πολλές παραγγελίες για navy ξύλινες κατασκευές, όπως αυτό που παραδώσαμε στα γραφεία της Goop στη Νέα Υόρκη. Συνδυάζεται όμορφα με μάρμαρο και ορείχαλκο.” – Ariel Okin (Ariel Okin Interiors)

Μεγάλες πλάκες στον τοίχο

“Μία μεγάλη πλάκα στον τοίχο της κουζίνας δημιουργεί ένα καθαρό και ήρεμο αποτέλεσμα στην εμφάνιση της κουζίνας σας.” – Bailey Austin (Bailey Austin Design)

Πολύχρωμα πλακάκια

“Ο τοίχος της κουζίνας είναι το καλύτερο μέρος για να προσθέσετε χρώματα σε pop style για να αναβαθμίσετε την εμφάνιση της κουζίνας σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση. Ενώ οι λευκές κουζίνες θα είναι πάντα στο προσκήνιο, οι άνθρωποι φαίνεται τελευταία να παίρνουν περισσότερα ρίσκα με το χρώμα και το σχεδιασμό! ” – Christine Markatos Lowe (Christine Markatos Design)

Διπλή νησίδα

“Επεκτείνουν την λειτουργικότητα της κουζίνας και βοηθάνε στην βελτίωση της ροής γύρω τους. Οι διπλές νησίδες αποτελούν ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του design για το 2020! Είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να διαιρέσετε τον χώρο ανάμεσα στην προετοιμασία του φαγητού και τους σερβιρίσματος/μαζέματος. Ειδικά με την προσθήκη διπλού νεροχύτη, ο καθαρισμός θα είναι παιχνιδάκι!” – Courtney Hill Fertitta (Courtney Hill Interiors)

Ατσάλινοι απορροφητήρες

“Πιστεύουμε ότι οι ατσάλινοι απορροφητήρες είναι η νέα τάση του 2020. Παρατηρούμε μια αύξηση στην διαθέσιμες προτάσεις απορροφητήρων που ξεφεύγουν από το κλασσικό (και λίγο βαρετό) ανοξείδωτο ατσάλι ή το τυπικό βαμμένο ξύλο. Τελευταία εφαρμόζουμε όλο και περισσότερα σχέδια που συνδυάζουν ατσάλι και γύψο και παρατηρούμε ότι μετατρέπονται σε κεντρικό σημείο συζήτησης για τις κουζίνες που σχεδιάζουμε.” – Janice Barta (Barta Interiors)

Κλασσικό στυλ

Το κλασσικό στυλ σε ανανεωμένο στυλ, αναβαθμίζουν το στυλ και το status του χώρου σας και αποτελούν μία διαχρονική επιλογή, η οποία δεν φεύγει ποτέ από το προσκήνιο! – Jeffry Weisman (Fisher Weisman)

Χρώμα σε απρόσμενα σημεία

“Η χρήση χρώματος σε απρόσμενες θέσεις όπως συσκευές και απορροφητήρες προσθέτει όμορφα σημεία στον χώρο σας και μετατρέπει μία απλή συσκευή κουζίνας σε κάτι το ξεχωριστό.” – Julie Massucco Kleiner and Melissa Warner Rothblum (Massucco Warner)

Νησίδες που αψηφούν την βαρύτητα

“Πολλοί από τους πελάτες μας που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν την αίσθηση του καθαρού, ανοιχτού χώρου μέσα στις κουζίνες τους έχουν επιλέξει νησίδες που αψηφούν τη βαρύτητα. Με αυτές τις μοναδικές νησίδες, τα λειτουργικά στοιχεία της κουζίνας υποχωρούν για να αποκαλύψουν περισσότερο χώρο και να γίνουν επέκταση της ίδιας της αρχιτεκτονικής. Μπορούν επίσης να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της κλασικής αρχιτεκτονικής και των πιο σύγχρονων αισθητικών.” – Karen Williams (St. Charles New York)

Γραφτείτε στο Newsletter μας