8 ιδέες για να κάνετε μια μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη

Νιώθετε ότι η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή; Με τα ακόλουθα 8 απλά κόλπα η κουζίνα σας θα φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρη!

Μια κουζίνα οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να είναι ευρύχωρη, αν γνωρίζετε μερικά απλά σχεδιαστικά κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο.

Χρησιμοποιήστε χρώμα

Η αλλαγή χρώματος είναι μια απλή και χαμηλού κόστους αλλαγή που θα κάνει αμέσως τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Οι λευκές κουζίνες είναι στη μόδα και το λευκό είναι το καλύτερο χρώμα για το οπτικό άνοιγμα ενός χώρου.

Αν θέλετε να πάτε για κάτι πιο φωτεινό, το κίτρινο επίσης μπορεί να δημιουργήσει μια φιλόξενη, ηλιόλουστη κουζίνα, δίνοντας μια ατμόσφαιρα εξοχής ακόμα και στη μέση μιας πόλης.

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συμβολίζει τον φυσικό κόσμο και την ηρεμία. Το ανοιχτό πράσινο και το γαλαζοπράσινο είναι αποχρώσεις της μόδας και τα τέλεια χρώματα για να προσθέσετε πινελιές σε μια λευκή κουζίνα. Συμπληρώστε αυτή την εμφάνιση με μερικά πράσινα φυτά ή συνθέσεις λουλουδιών.

Προσθέστε γεωμετρικά μοτίβα

Η χρήση γεωμετρικών μοτίβων είναι από τις πιο επίκαιρες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση αυτή τη στιγμή. Το Instagram είναι γεμάτο με τραπεζομάντιλα, χαλιά, κουβέρτες και μαξιλάρια με γεωμετρικά σχέδια, τα οποία είναι ιδανικά για μια μικρή κουζίνα, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μοτίβα για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου, ενώ ταυτόχρονα κάνετε την κουζίνα σας να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από περιοδικό.

Τα μοτίβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν έμφαση σε μια μικρή κουζίνα, αλλά μην το παρακάνετε – η κατάχρηση μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να μοιάζει υπερβολικά φορτωμένος.

Επίσης η χρήση γεωμετρικών μοτίβων στα πλακάκια μπορεί να τραβήξει το μάτι. Είτε κάθετα ή κατά μήκος μπορούν να δώσουν την εντύπωση μιας μακρύτερης, ψηλότερης κουζίνας. Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αλλάξετε τα πλακάκια της κουζίνας σας, ένα γεωμετρικό δάπεδο μπορεί να προσφέρει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε διαφανή στοιχεία

Μια ανεμπόδιστη οπτική διαδρομή θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη. Αν κρατήσετε ανοιχτές τις οπτικές γραμμές στην κουζίνα σας, το μάτι σας θα συνεχίσει να βλέπει μέσα από το χώρο αντί να σταματάει απότομα πάνω σε αντικείμενα.

Προσθέστε καθρέφτες

Είναι γνωστό ότι οι καθρέφτες κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο, αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθρέφτες μόνο στο υπνοδωμάτιο ή στο μπάνιο, αλλά δεν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν καθρέφτες στην κουζίνα.

Ένας υπερμεγέθης καθρέφτης που καλύπτει έναν τοίχο μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακός, ειδικά όταν ανακλά ένα τραπέζι ή έναν πάγκο κουζίνας που κάθεται στο ίδιο επίπεδο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες splashbacks ή ντουλάπια με καθρέφτη για να δημιουργήσετε την ίδια ψευδαίσθηση.

Επιλέξτε ανακλαστικές επιφάνειες

Εκτός από τους καθρέφτες, άλλες ανακλαστικές επιφάνειες που μπορούν επίσης να κάνουν την κουζίνα να αισθάνεται μεγαλύτερη είναι οι ακόλουθες:

  • Γυάλινα πλακάκια
  • Λαμπερά πατώματα
  • Συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα
  • Γυαλιστερά ντουλάπια

Επιλέξτε ανοιχτά ράφια

Η ανοιχτή αποθήκευση δίνει μια πιο ευάερη και ευρύχωρη εμφάνιση στην κουζίνα σας. Αφαιρέστε μερικές πόρτες ντουλαπιών και κάντε ένα βήμα πίσω – αμέσως θα δείτε ότι υπάρχει μια ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου.

Ωστόσο, αυτό το κόλπο μπορεί να πετύχει μόνο εάν τα ντουλάπια σας δεν είναι γεμάτα πράγματα. Εάν έχετε π.χ. ακατάστατα ράφια, το μόνο που θα κάνετε είναι να κάνετε τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο μικρός!

Αυτή τη στιγμή στη μόδα είναι τα χάλκινα ράφια και θα ήταν μια εκπληκτική κομψή προσθήκη για να αυξήσετε την αίσθηση του χώρου.

Επιλέξτε καθαρές γραμμές

Αφαιρέστε τις λαβές από τα ντουλάπια και χρησιμοποιήστε λαβές push/click ή ενσωματωμένες λαβές στο πλάι των ντουλαπιών για να δημιουργήσετε έναν πολύ πιο ευρύχωρο και κομψό χώρο. Επίσης, δεν θα πιάσετε τα ρούχα σας στα χερούλια της πόρτας – κάτι τόσο ενοχλητικό σε μια στενή κουζίνα!

Επιλέξτε ενσωματωμένες συσκευές

Οι ενσωματωμένες συσκευές συνδυάζονται άψογα με την υπόλοιπη κουζίνα σας, συνήθως χρησιμοποιώντας την ίδια μπροστινή όψη με την υπόλοιπη κουζίνα. Ένας επισκέπτης μπορεί να χρειαστεί να ανοίξει πολλά ντουλάπια προτού βρει το ψυγείο σας, αλλά η συνολική εμφάνιση της κουζίνας θα είναι πιο κομψή και θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερη.

Γραφτείτε στο Newsletter μας