7 τρόποι για να οργανώσετε καλύτερα την κουζίνα σας

Η κουζίνα, ένα δωμάτιο στο σπίτι  με συχνά  άφθονη δραστηριότητα. Είτε πρόκειται για δημιουργία νόστιμων αριστουργημάτων  είτε ίσως για κάποια από εκείνα τα μαγειρικά λάθη που θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε, μπορεί γρήγορα να λερωθεί και να γεμίσει με τόσα πολλά σκεύη και συσκευές!

Μια ακατάστατη κουζίνα μπορεί να σας προκαλέσει δυσαρέσκεια και δυσκολία στη χρήση της, η έλλειψη χώρου, η αδυναμία εύρεσης πραγμάτων με ευκολία και φυσικά η έλλειψη χώρου για την προετοιμασία του φαγητού, όλα αυτά μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο πώς νιώθετε σε αυτό το δωμάτιο.

Μια νέα κουζίνα είναι  μια ευκαιρία να ξεκινήσετε από την αρχή και να δημιουργήσετε έναν χώρο που μπορείτε να απολαύσετε, να κοινωνικοποιηθείτε και φυσικά να μαγειρέψετε εκείνα τα οικογενειακά δείπνα που σας φέρνουν όλους κοντά.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τους κορυφαίους 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρείτε καθαρό και τακτοποιημένο το δωμάτιο!

Κρέμασέ το

Ένα λάθος οργάνωσης της κουζίνας που γίνεται είναι να βλέπεις μόνο τα ντουλάπια και τα συρτάρια ως μέρη για να αποθηκεύεις αντικείμενα. Η έξυπνη αποθήκευση περιλαμβάνει όλους τους χώρους του δωματίου ως μέρος για να αποθηκεύσεις ή σε αυτήν την περίπτωση να κρεμάσεις  τα ενοχλητικά αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο .

Οι ποδιές, τα σκεύη και οι πετσέτες  μπορούν να κρεμαστούν σε γάντζους στον τοίχο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να τα πιάσετε όταν τα χρειάζεστε.

Σκεφτείτε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε πράγματα

Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά.

Το κλειδί για την καλή οργάνωση μιας κουζίνας είναι να αναγνωρίζετε πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε  και να τα τοποθετείτε ανάλογα. Τα πιάτα που βγαίνουν καθημερινά θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα, ενώ το πιο ακριβό σετ φαγητού που κάνει την εμφάνισή του μόνο τα Χριστούγεννα μπορεί να κρυφτεί στο επάνω ράφι.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για τα τρόφιμα, τα πολύ αγαπημένα βότανα και μπαχαρικά στο μπροστινό μέρος έτοιμα να προστεθούν στο φαγητό σας και τα είδη ψησίματος που χρησιμοποιείτε μία φορά το μήνα  λίγο πιο πίσω.

Αρχειοθετήστε τα πράγματα κατά μέγεθος

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τα διατηρήσετε τακτοποιημένα τα ντουλάπια σας είναι να τοποθετήσετε με σειρά μεγέθους το ένα μέσα στο άλλο. Τα μεγαλύτερα στο κάτω μέρος και μετά κάθε μικρότερο μέγεθος μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, τα καπάκια μπορούν να τοποθετηθούν σε μια τσάντα, καλάθι, έτοιμα για να τα ξεθάψετε όταν χρησιμοποιείτε την αντίστοιχη κατσαρόλα.

Σε ορισμένες νέες κουζίνες μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά τμήματα σε συρτάρια, τα οποία μπορεί να είναι ιδανικά για να τοποθετείτε τα καπάκια και τα μπολ  μαζί, αλλά να τα διατηρούν χωριστά και να περιορίζουν το χάος.

Η ίδια προσέγγιση μπορεί επίσης να λειτουργήσει για ταψιά ψησίματος και τους δίσκους, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν το ένα μέσα στο άλλο.

Καλάθια

Τα ντουλάπια που περιέχουν βάζα και κουτιά μπορεί γρήγορα να γεμίσουν και να μη διαχειρίζονται. Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλα έχουν τη δική τους θέση είναι να χρησιμοποιήσετε καλάθια μέσα στα ντουλάπια.

Κάθε καλάθι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσετε ένα συγκεκριμένο είδος φαγητού και μπορείτε ακόμη  να χρησιμοποιήσετε ετικέτες για να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε. Τα καλάθια λειτουργούν επίσης καλά για είδη που δεν είναι τρόφιμα, όπως μαχαιροπίρουνα, είδη καθαρισμού και ακόμη και πράγματα όπως μπαταρίες που συχνά βρίσκονται στα συρτάρια της κουζίνας σας!

Οργανώστε τον πάγκο εργασίας

Η οργάνωση του χώρου του πάγκου σας θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε πολύ περισσότερο χώρο για να εργαστείτε. Εάν διατηρείτε  τον πάγκο σας τακτοποιημένο  θα έχετε τον απαραίτητο χώρο για να δημιουργήσετε υπέροχα γεύματα, κάνοντας τη προετοιμασία ευκολότερη.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα αντικείμενα που διευκολύνουν το τακτοποίηση ενός πάγκου και τη διατήρηση των πάντων στη σωστή τους θέση.

Αγοράστε έναν πίνακα ή έναν πίνακα φελλού

Οργάνωση της κουζίνας δεν σημαίνει μόνο την ίδια την κουζίνα. Ως ένα δωμάτιο που επισκέπτεται συχνά κάθε μέλος της οικογένειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σημειώσεις, υπενθυμίσεις και λίστες που μπορούν να δουν όλοι.

Οι λευκοί πίνακες είναι ιδανικοί για να σημειώνετε πράγματα που πρέπει να κάνετε ή να αγοράσετε, καθώς μπορούν να ενημερωθούν εύκολα. Οι πίνακες ανακοινώσεων είναι καλοί για μακροπρόθεσμες υπενθυμίσεις, όπως σχολικές εκδηλώσεις, πάρτι και διακοπές!

Είναι επίσης διακοσμητικά και μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό σημείο για την κουζίνα σας.

Δώστε στα βιβλία τον δικό τους χώρο

Συχνά τα βιβλία μαγειρικής είναι κρυμμένα σε ένα ντουλάπι καταλαμβάνοντας χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φαγητό ή μαγειρικά σκεύη. Αντίθετα, γιατί να μην τα διακοσμήσετε οργανώνοντάς τα σε ένα ράφι;

Είναι καλύτερο να τα έχετε μακριά από την κουζίνα ή τον νεροχύτη για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ζημιάς, αλλά αρκετά κοντά ώστε να μπορείτε να τα συμβουλευτείτε όταν έχετε ξεχάσει μια συνταγή!

Σκεφτείτε έξω από το κουτί

Όσον αφορά την οργάνωση της κουζίνας σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι άλλα είδη αποθήκευσης και οργάνωσης για το υπόλοιπο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν.

Εξαρτήματα αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται συχνά για την αποθήκευση καλτσών και εσωρούχων μπορούν να κρεμαστούν στο πίσω μέρος της πόρτας του ντουλαπιού και να χρησιμοποιηθούν για λαστιχένια γάντια, σφουγγάρια και άλλα αντικείμενα που χρειάζεστε για τον καθαρισμό ή το πλύσιμο.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε κουτιά αρχειοθέτησης για περιοδικά και χαρτιά για να αποθηκεύσετε τις σανίδες κοπής, διατηρώντας τις τακτοποιημένες.

Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες, οπότε αν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε μια νέα και τέλεια οργανωμένη κουζίνα ή απλώς να ανανεώσετε την παλιά σας, τότε θα βρείτε τον τέλειο τρόπο για να την κρατήσετε τακτοποιημένη.

Γραφτείτε στο Newsletter μας