7 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δημιουργείτε μια κουζίνα με ματ φινίρισμα

Τα ματ σχέδια είναι μια φανταστική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη κουζίνα. Κομψό και διακριτικό, το ματ είναι ένα όμορφο φινίρισμα για όλους τους χώρους της κουζίνας και μπορεί να λειτουργήσει καλά δημιουργώντας ομοιομορφία σε όλο το δωμάτιο ή να τονίσει τα statement κομμάτια με διαφορετικά φινιρίσματα.

Παρακάτω έχουμε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δημιουργείτε ένα ματ σχέδιο κουζίνας .

Μοντέρνο ή παραδοσιακό;

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του ματ φινιρίσματος είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε στυλ επίπλων κουζίνας, είτε είναι υπερσύγχρονο είτε παραδοσιακό (ή κάπου ενδιάμεσα).

Πάγκοι και ντουλάπια

Όταν σχεδιάζετε τη ματ κουζίνα σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν προτιμάτε ένα ομοιόμορφο ματ αποτέλεσμα – τόσο στους πάγκους της κουζίνας όσο και στα ντουλάπια – ή αν προτιμάτε να έχετε μια πινελιά γυαλάδας στο δωμάτιο.

Και στις δύο περιπτώσεις θα έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα, αλλά οι γυαλιστεροί πάγκοι κουζίνας μπορούν να προσθέσουν λάμψη στο δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο χάρη στο φως που διαθλάται από την επιφάνεια. Ομοίως, τα γυαλιστερά στοιχεία στα συρτάρια και τις πόρτες κουζίνας σε ένα κατά τα άλλα ματ δωμάτιο μπορούν να κάνουν μια πραγματική δήλωση στυλ.

Όταν αποφασίζετε μεταξύ μιας γυαλιστερής ή ματ κουζίνας, είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι το ματ εξακολουθεί να αντανακλά το φως, απλά σε ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα από το γυαλιστερό. Επομένως, οι ανοιχτόχρωμοι ματ πάγκοι μπορούν να λειτουργήσουν σε μια μικρή κουζίνα , ενώ στις μεγαλύτερες κουζίνες προτείνουμε ένα πιο σκούρο ματ χρώμα για να δημιουργήσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Πώς να διακοσμήσω τους τοίχους;

Το ματ χρώμα είναι μακράν η πιο δημοφιλής επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντιθέσεις στο δωμάτιο μπορείτε να προσθέσετε μικρές περιοχές με εφέ γυαλάδας στους τοίχους.

Ένας statement τοίχος με γυαλιστερά πλακάκια μπορεί να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ανάλαφρο και φωτεινό και θα προσελκύσει τα βλέμματα σε αυτήν την περιοχή του δωματίου, αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σε κάτι. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα πίσω από την κύρια περιοχή προετοιμασίας φαγητού, καθώς τα πλακάκια είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα.

Ματ ή γυαλιστερό δάπεδο;

Το δάπεδο της κουζίνας είναι μια συχνά παραμελημένη περιοχή. Ωστόσο, αυτό το υποτιμημένο μέρος του δωματίου μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη συνολική εικόνα της κουζίνας. Είναι σημαντικό, επομένως, να εξετάσετε εάν το ματ ή το γυαλιστερό δάπεδο θα λειτουργήσει για το σχέδιό σας.

Το γυαλιστερό δάπεδο είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλακάκια, τα οποία μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά κάτω από τα ματ ντουλάπια. Από την άλλη πλευρά, τα ξύλινα δάπεδα και τα ματ πλακάκια είναι πολύ πιο διακριτικά – αλλά όχι λιγότερο όμορφα.

Ποιο χρωματικό συνδυασμό να χρησιμοποιήσω;

Τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα κουζίνας θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ανοιχτό και μεγάλο, κάτι που είναι ιδανικό για μικρότερες κουζίνες. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το γκρι, είναι ιδανικές για μεγαλύτερες κουζίνες, καθώς θα τις κάνουν να φαίνονται πολύ εκλεπτυσμένες. Το χρώμα σε συγκεκριμένες μονάδες, όπως οι κεντρικοί πάγκοι, μπορεί να κάνουν ένα πραγματικό statement και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κεντρικού σημείου στο δωμάτιο.

Πώς θα ταιριάζουν οι συσκευές μου;

Τα αξεσουάρ και οι συσκευές κουζίνας – όπως φούρνοι μικροκυμάτων, κουζίνες, εστίες και ψυγεία – είναι διαθέσιμα τόσο σε ματ όσο και σε γυαλιστερό αποτέλεσμα. Η επιλογή του εφέ που λειτουργεί για την κουζίνα σας εξαρτάται πραγματικά από το πόσο θέλετε οι συσκευές είτε να ξεχωρίζουν είτε να εναρμονιστούν με την υπόλοιπη κουζίνα.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να έχει ένα όμορφο ματ αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε φούρνους μικροκυμάτων, ψυγεία και πόρτες φούρνου, το οποίο είναι ιδανικό εάν θέλετε να διατηρήσετε την ομοιομορφία. Ωστόσο, η επιλογή ενός εφέ γυαλάδας για αυτά και τις εστίες σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσθέσετε μια επιπλέον διάσταση στο δωμάτιο και δεν θα καταστρέψει το συνολικό ματ αποτέλεσμα.

Τα αξεσουάρ της κουζίνας.

Όσον αφορά τις τελευταίες πινελιές, τα αξεσουάρ μπορούν είτε να συμβάλουν στην ενίσχυση του στυλ του δωματίου είτε να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν αντίθεση. Τα αξεσουάρ που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι τα φωτιστικά, τα δοχεία αποθήκευσης, τα σκεύη και τα πιατικά.

Εάν επιλέξετε διακοσμητικά φωτιστικά κουζίνας , μια ποικιλία φινιρισμάτων στα αξεσουάρ μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο αποτέλεσμα. Επιλέξτε τρία ή περισσότερα σε παρόμοια χρώματα, αλλά με ποικίλα ματ έως γυαλιστερά φινιρίσματα. Ομοίως, τα σερβίτσια που διαθέτουν μικρές επιφάνειες γυαλάδας σε ένα κατά τα άλλα ματ φόντο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο δωμάτιο.

Οι ματ κουζίνες είναι μια όμορφη σχεδιαστική τάση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κουζίνες όλων των μεγεθών και μπορεί να συνδυαστεί με γυαλιστερά

Γραφτείτε στο Newsletter μας