7 εύκολες και έξυπνες ιδέες ανακαίνισης για μία κουζίνα με πολυτελή εμφάνιση

Αναμφίβολα οι κουζίνες έχουν γίνει το επίκεντρο κάθε σπιτιού – ένας χώρος όπου περνάμε πολύ χρόνο και η διακόσμησή του δείχνει πολλά για το γούστο μας και τον τρόπο ζωής μας. Οι κουζίνες δεν είναι πλέον χώροι που χρησιμοποιούνται μόνο για τη λειτουργικότητας τους, αλλά έχει μεγάλη σημασία και η αισθητική τους. Επομένως, η προσοχή στο σχέδιο, τη διάταξη και το χρώμα είναι πολύ σημαντική.

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας για να φαίνεται πολυτελής μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και αποθαρρυντική λόγω κόστους. Αλλά με τις σωστές συμβουλές και κόλπα μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας χωρίς να κουραστείτε ή να ξοδευτείτε! Συγκεντρώσαμε επτά ιδέες για να ανανεώσετε την κουζίνα σας και να της δώσετε μια πινελιά πολυτέλειας!

Ουδέτερες Αποχρώσεις

Η ανοιχτόχρωμη παλέτα και τα λευκά ντουλάπια κάνουν την κουζίνα να φαίνεται πολυτελής.
Μπορείτε να δώσετε στην κουζίνα σας μια άμεση μεταμόρφωση με ένα φρέσκο ​​χρώμα. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις όπως οι σαμπανιζέ, οι μπεζ και οι παστέλ αποχρώσεις είναι μια καλή επιλογή. Εάν διαθέτετε μια κουζίνα με πολλά ντουλάπια και επιλογές αποθήκευσης, σκεφτείτε πιο σκούρα χρώματα όπως ανθρακί και γαλαζοπράσινο που συνδυάζονται όμορφα και κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πολυτελή. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχετε χώρο, σκεφτείτε το λευκό. Το λευκό αντανακλά το φως και θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται ευρύχωρη. Εάν δεν θέλετε να βάψετε ολόκληρη την κουζίνα σας, μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια για μια αισθητή αλλαγή ή ένα τοίχο στην κουζίνα σας, ενώ η ταπετσαρία είναι και αυτή μια οικονομική επιλογή.

Ανανεώστε τα πόμολα

Μικροσκοπικά στοιχεία, όπως τα πόμολα, αναδεικνύουν την εμφάνιση των ντουλαπιών.
Εάν είστε ικανοποιημένοι με τα ντουλάπια και ράφια σας, αναβαθμίστε την κουζίνα σας με μοντέρνα πόμολα. Τοποθετήστε νέα χερούλια και μεντεσέδες με διακοσμητικά κομμάτια σε εντυπωσιακές αποχρώσεις. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε κομμάτια που ταιριάζουν σωστά στα ντουλάπια σας. Και μην φοβάστε να αναμίξετε μέταλλα, ορείχαλκο χωρίς λάκα ή γυαλιστερό νικέλιο.

Χρησιμοποιήστε Backsplash

Είναι το κάλυμμα στον τοίχο της κουζίνας, πίσω από το νιπτήρα και ανάμεσα στα πάνω και κάτω ντουλάπια. Ονομάζεται backsplash γιατί πολύ απλά βρίσκεται πίσω (back) και προστατεύει από τα splashes, τις πιτσιλιές δηλαδή, τόσο από λάδι κατά το μαγείρεμα, όσο και νερού από το πλύσιμο των πιάτων στο νιπτήρα. Παίξτε με χρώματα ή υφές, όπως μπετόν ή πλακάκια.

Πλούσιος Φωτισμός

Τα φώτα είναι συχνά το πιο παραμελημένο στοιχείο κατά το σχεδιασμό μιας κουζίνας. Τα χαμηλά κρεμαστά φώτα δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας ψηλότερης οροφής, ειδικά πάνω από πάγκους κουζίνας και τραπεζαρίες. Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή . Τα dimmers (ρεοστάτες) είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται ακριβή. Τα χαμηλά φώτα την ώρα του δείπνου δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιείστε Μάρμαρο

Η πινελιά του μαρμάρου δίνει στην κουζίνα μια πολυτελή εμφάνιση.
Ποιος δεν λατρεύει το μάρμαρο στην κουζίνα του; Προσθέτει κομψότητα και δίνει μια πινελιά πολυτέλειας. Εάν δεν έχετε μαρμάρινους πάγκους, μην ανησυχείτε! Έχουμε μερικές ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες στην κουζίνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμάρινα πλακάκια για να φτιάξετε ένα κομψό backsplash ή να τα χρησιμοποιήσετε για να αναδιαμορφώσετε ένα τμήμα του δαπέδου της κουζίνας. Επιπλέον, το μάρμαρο ταιριάζει πολύ με σχεδόν κάθε χρωματική παλέτα και προσθέτοντας λίγο από αυτό μπορεί να κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται πολύ πιο ακριβή.

Προσθέστε Αρθρωτά Ντουλάπια

Εάν έχετε απλά ξύλινα ντουλάπια, ήρθε η ώρα να στραφείτε σε αρθρωτές μονάδες κουζίνας. Είναι πολυλειτουργικά, διαθέτουν πολλές επιλογές αποθήκευσης και κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται ακριβή.

Πάγκος/Τραπεζαρία

Ένας πάγκος για παράδειγμα μαρμάρινος ή μια όμορφη τραπεζαρία φέρνει ένα στοιχείο πολυτέλειας στην κουζίνα. Χρησιμοποιήστε τον κενό χώρο που έχετε και εισάγετε έναν στην κουζίνα σας και παρατηρήστε πως αλλάζει στη στιγμή ο χώρος.

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν δύσκολη και κουραστική εργασία. Αλλά αν βάλετε το γούστο σας, ακόμη και με οι πιο μικρές αλλαγές μπορούν να μεταμορφώσουν την βαρετή κουζίνα σας σε μια σύγχρονη και πολυτελή κουζίνα!

Γραφτείτε στο Newsletter μας