6 μαξιμαλιστικές ιδέες για την κουζίνα σας για να φωτίσετε τον χώρο σας!

Μια από τις αγαπημένες τάσεις σχεδιασμού κουζίνας είναι το τολμηρό και όμορφο στιλ του μαξιμαλισμού.

Ο μαξιμαλιστικός σχεδιασμός σας ενθαρρύνει να εκφράζετε το στιλ σας, να πειραματίζεστε και να αγκαλιάζετε το χρώμα και τα print. Ένας μαξιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας κάνει ένα μεγάλο statement – αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σημαίνει υπερφορτωμένο και ακαταστασία.

Όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι τα τελευταία χρόνια και ως αποτέλεσμα, ο μαξιμαλιστικός σχεδιασμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Σας επιτρέπει να αναδείξετε το προσωπικό σας γούστο με αυτοπεποίθηση, και ενώ τα χρώματα και τα print μπορεί να σας φαίνονται τολμηρά, υπάρχουν πολλοί κομψοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αυτήν την αισθητική στην κουζίνα σας.

Χρειάζεστε κάποια επιπλέον έμπνευση; Αυτές είναι οι κορυφαίες συμβουλές σχεδιασμού μια μαξιμαλιστικής κουζίνας.

Βάλτε χρώμα στην κουζίνα σας

Πρώτο στη λίστα με τις μαξιμαλιστικές ιδέες κουζίνας θα πρέπει να είναι το χρώμα. Τα ντουλάπια κουζίνας σε έντονα χρώματα προσθέτουν αμέσως δραματικότητα στο χώρο σας και σας επιτρέπουν να δώσετε το προσωπικό σας στιλ στο σχέδιό σας από την αρχή.

Με μια κουζίνα σε πλούσιο πράσινο χρώμα αποπνέει μια μαξιμαλιστική αισθητική και σε συνδυασμό με αξεσουάρ μεγάλου μεγέθους, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Επιπλέον ένα χρώμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραδοσιακό μπορεί να διαμορφωθεί χρησιμοποιώντας σύγχρονα αξεσουάρ και λεπτομέρειες, καθιστώντας το τέλειο για αυτό το look κουζίνας.

Δοκιμάστε ταπετσαρία με σχέδια

Ενώ ένα τολμηρό χρώμα στους τοίχους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε στιλ στον χώρο σας, τι θα λέγατε να προτιμήσετε αντί αυτού μια ταπετσαρία με σχέδια; Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να προσθέσετε χρώμα και σχέδια στην κουζίνα σας – χωρίς υπερβολικό κόστος.

Από υπερμεγέθη φλοράλ και τολμηρά γεωμετρικά prints μέχρι ρίγες και όμορφες εικονογραφήσεις, ο κόσμος της ταπετσαρίας με σχέδια είναι το κλειδί αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί. Καλύψτε κάθε τοίχο ή επιλέξτε έναν τοίχο για να ξεχωρίζει .

Μπορείτε να ταιριάξετε την ταπετσαρία σας με σχέδια με το χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας σας ή να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια αντίθεση και σίγουρα θα πετύχετε μια υπέροχη μαξιμαλιστική εμφάνιση για την κουζίνας σας.

Δημιουργήστε μοτίβο με πλακάκια

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μοτίβα στον μαξιμαλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας σας είναι χρησιμοποιώντας statement splashbacks σε περιοχές της κουζίνας σας, όπως πίσω από τον νεροχύτη ή την εστία.

Το μέγεθος του splashback σας εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάταξη της κουζίνας σας και από το πόσο θέλετε να αγκαλιάσετε αυτό το statement look. Ένα εφέ πλακιδίων είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε να προσθέσετε λίγη μαξιμαλιστική αίσθηση στην ήδη ολοκληρωμένη κουζίνα σας, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα με προσιτό κόστος.

Χρησιμοποιήστε statement φωτισμό

Ο φωτισμός statement είναι η επόμενη συμβουλή μας για να ρίξετε μια πινελιά μαξιμαλιστικού σχεδιασμού κουζίνας στον χώρο σας.

Τα κρεμαστά φωτιστικά μπορούν να θεωρηθούν ως το κόσμημα της κουζίνας σας. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να σκεφτείτε ποια μέταλλα και υλικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ο κρεμαστός φωτισμός μπορεί να είναι ο κύριος φωτισμού του δωματίου ή να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει ορισμένες περιοχές, όπως ο χώρος πάνω από τον νεροχύτη ή την τραπεζαρία σας, ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας σας. Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να φωτίσετε ένα πάγκο κουζίνας.

Χρησιμοποιείστε υπερμεγέθη διακοσμητικά και τέχνη

Ένας μαξιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας σας δίνει την ελευθερία να γίνετε δημιουργικοί με τα αξεσουάρ της κουζίνας σας και να προσθέσετε διακοσμητικά και έργα τέχνης που ίσως είχατε αποθηκεύσει στο παρελθόν για άλλους χώρους του σπιτιού σας.

Αυτό το στιλ έχει να κάνει με την επιλογή σχεδίων με έντονα χρώματα και ενδιαφέρουσες υφές για να δημιουργήσετε μοναδικά σημεία στο χώρο σας. Από τεράστια βάζα μέχρι vintage κορνίζες και ιδιαίτερους καθρέφτες, όταν πρόκειται για μαξιμαλιστικό στλ, όσο πιο φωτεινό, τολμηρό και μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο! Τα σωστά διακοσμητικά και η τέχνη θα φέρουν επίσης κομψό στιλ στο μαξιμαλιστικό σας σχέδιο.

Χρησιμοποιείστε φυτά και βότανα

Η προσθήκη ορισμένων φυτών και βοτάνων στον μαξιμαλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας σας φέρνει ηρεμία και το στοιχείο της φύσης, διατηρώντας παράλληλα το στιλ που αναζητάτε. Η υφή και η διάσταση μεγαλύτερων φυτών συνδυάζονται καλά με οποιαδήποτε επιλογή φωτεινών χρωμάτων ή print.

Επιλέξτε υπερμεγέθη και statement φυτά όπως ο φοίνικας Kentia ή προσθέστε επιπλέον χρώμα με ένα λαμπερό ροζ φυτό Caladium. Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν κήπο τοίχου ή να προσθέσετε πράσινο και φυτά χρησιμοποιώντας κρεμαστά φυτά.

Γραφτείτε στο Newsletter μας