5 συμβουλές για το σχεδιασμό μιας κουζίνας φιλικής προς τα κατοικίδια

Η κουζίνα είναι συχνά το κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού για την οικογένεια και τους τετράποδους φίλους της. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν κατοικίδιο έχει αυξηθεί σημαντικά καθιστώντας αναγκαία τη δημιουργία χώρων φιλικών προς τα κατοικίδια.

Είτε σχεδιάζετε μια νέα κουζίνα και σχεδιάζετε ένα βοηθητικό δωμάτιο φιλικό προς τα κατοικίδια ή απλά θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας πριν φέρετε έναν νέο τετράποδο φίλο στο σπίτι, παρακάτω έχουμε μερικές έξυπνες ιδέες σχεδίασης της κουζίνας σας φιλικές προς τα κατοικίδια.

Διάταξη κουζίνας φιλική προς τα κατοικίδια

Ο τρόπος ζωής που ακολουθείτε πιθανότατα θα υπαγορεύσουν τον σχεδιασμό μιας διάταξης φιλικής προς τα κατοικίδια. Ένας καθορισμένος χώρος μακριά από τη φασαρία των χώρων προετοιμασίας και μαγειρέματος είναι απαραίτητος. Εάν έχετε τον χώρο, αξίζει να σκεφτείτε ένα ξεχωριστό βοηθητικό δωμάτιο όπου οι τετράποδοι φίλοι σας θα έχουν το δικό τους χώρο με το μπολ φαγητού τους μακριά από τους πολυσύχναστους χώρους της κουζίνας.

Χώρος χαλάρωσης

Τα τετράποδα μέλη της οικογένειας χρειάζονται έναν ήσυχο χώρο για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Τα κρεβάτια για σκύλους συνήθως δεν ταιριάζουν με την αισθητική μιας πολυτελούς κουζίνας, αλλά μια ειδική γωνιά για σκύλους μπορεί να σχεδιαστεί για να ταιριάζει στον χώρο σας, συνδυάζοντας το στυλ και τη λειτουργικότητα. Αυτοί οι χώροι για κατοικίδια πρέπει να βρίσκονται μακριά από χώρους με μεγάλη κινητικότητα και κινδύνους από το μαγείρεμα.

Ιδέες αποθήκευσης αντικειμένων των κατοικίδιων ζώων

Τα κατοικίδια διαθέτουν μια ποικιλία αντικειμένων που απαιτούν αποθήκευση, εξασφαλίζοντας μια καθαρή και χωρίς ακαταστασία κουζίνα. Ένας καθορισμένος χώρος εντός των ντουλαπιών σας ή του βοηθητικού αποθηκευτικού σας χώρου είναι ιδανικός για την αποθήκευση προμηθειών για κατοικίδια. Αν δεν έχετε ξεχωριστό χώρο, αφιερώστε στην κουζίνα σας ένα ντουλάπι. Τα ανοιχτά ράφια μπορούν να είναι μια καλή λύση για φαγητό, λιχουδιές και άλλα αντικείμενα στα οποία πρέπει να έχετε πρόσβαση πολλές φορές την ημέρα. Τα παιχνίδια, τα μπολ τους και τα υπόλοιπα αντικείμενά τους μπορούν να αποθηκευτούν σε συρτάρια ή σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό χώρο, διατηρώντας τα πάντα μαζί σε εύκολη πρόσβαση.

Κρατήστε τα μακριά από τους κάδους σκουπιδιών

Οι ενσωματωμένοι κάδοι στο ντουλάπι της κουζίνας σας είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποτρέψετε τα κατοικίδιά σας από το να τρώνε φαγητό ή υλικά που θα μπορούσαν να τα βλάψουν. Επιλέξτε κάδο σκουπιδιών που κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τους ενσωματωμένους κάδους για να αποθηκεύσετε τα μπισκότα του σκύλου σας για να μην έχει εύκολη πρόσβαση.

Ανθεκτικά, Εύκολα Καθαρά Υλικά

Τα ανθεκτικά υλικά που καθαρίζονται εύκολα είναι απαραίτητα όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα φιλική προς τα κατοικίδια. Συμβαίνουν περιστασιακά ατυχήματα και τα λασπωμένα πόδια είναι δεδομένα, επομένως η επιλογή ενός υλικού δαπέδου που μπορεί να αντέξει τον τακτικό καθαρισμό, τις γρατσουνιές και τους λεκέδες είναι απαραίτητη.

Οι επιφάνειες εργασίας που καθαρίζονται εύκολα είναι επίσης απαραίτητες όταν οι σκύλοι ή οι γάτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι σας. Ο χαλαζίας είναι τέλειος για κουζίνες καθώς η μη πορώδης υφή του δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Καθαρίζεται εύκολα, καθιστώντας τον λιγότερο επιρρεπή στο λεκέ, και εκτός από ανθεκτικό, ο χαλαζίας διατίθεται σε μια σειρά από όμορφα χρώματα.

Συμβουλές για την ασφάλεια της κουζίνας για κατοικίδια

Είναι καλή ιδέα να κρατάτε μακριά τα διαλύματα καθαρισμού και τις τοξικές χημικές ουσίες. Ακόμα καλύτερα, επιλέξτε εναλλακτικές φυσικές λύσεις καθαρισμού.

Κρατήστε τα δυνητικά τοξικά τρόφιμα μακριά. Τα αεροστεγή δοχεία αποθήκευσης και τα σφιχτά βάζα μπορούν να αποτρέψουν τα πιο περίεργα κατοικίδια.

Τα μαχαίρια και άλλα αιχμηρά σκεύη πρέπει πάντα να φυλάσσονται με ασφάλεια όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν ειδικό χώρο φαγητού για τα κατοικίδια ζώα σας. Εάν δεν θέλετε να συνδέουν την κουζίνα με το φαγητό, τότε τοποθετήστε τα μπολ σε ένα χώρο όπως ένα βοηθητικό χώρο ή διάδρομο.

Επιλέξτε σοφά τα αντικείμενα της κουζίνας, είτε πρόκειται για την επιλογή επιφανειών χωρίς αιχμηρές άκρες, ένα χαλί που δεν είναι μαγνήτης για το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων ή ηλεκτρικές συσκευές που απενεργοποιούνται μετά τη χρήση μειώνοντας τον κίνδυνο να τραυματιστεί το κατοικίδιο ζώο σας.

Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, θα καταλάβετε πόσο βρόμικα δάπεδα μπορούν να γίνουν με τρίχες κατοικίδιων, λάσπες κλπ. Το να τα διατηρείτε καθαρά έχει πλεονεκτήματα για εσάς και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κατοικίδια σας ασφαλή από επιβλαβή τρόφιμα και βακτήρια.