5 στυλ κουζινών για να εμπνευστείτε!

5 στυλ κουζινών για να εμπνευστείτε!

Ψάχνετε ιδέες για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας;

Η κουζίνα ακολουθεί τώρα το διακοσμητικό στυλ του σπιτιού! Υπάρχουν τόσες διαφορετικές κουζίνες όσο και εσωτερικές διακοσμήσεις. Ετσι, όταν η κουζίνα είναι ανοιχτή στο σαλόνι, παραμένει σε αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις- ιδέες που μπορεί να σας εμπνεύσουν για να επιλέξετε την κουζίνα των ονείρων σας!

Μία σύγχρονη ξύλινη κουζίνα

Το ξύλο επιστρέφει στις σύγχρονες κουζίνες! Οι γραμμές είναι πολύ απλές για να απομακρυνθείτε απο το ρουστίκ στυλ. Στην πραγματικότητα αγνοήσετε τις σκούρες ξύλινες κουζίνας των προηγούμενων ετών και επιλέξτε ένα φωτεινότερο και πιο ζεστό στυλ.

Επενδύστε σε ένα όμορφο ξύλο όπως:

  • Πεύκο
  • Το δέντρο μάνγκο
  • Βελανιδιά

Μπορείτε να μείνετε σε ένα πολύ σκανδιναβικό, καθαρό στυλ με ανοιχτόχρωμο ξύλο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε πινελιές χρώματος για να προσφέρετε ζεστασιά στο σύνολο και έτσι σταδιακά να υιοθετήσετε τις τελευταίες τάσεις διακόσμησης.

Η ξύλινη κουζίνα πηγαίνει υπέροχα με χρωματιστά πλακάκια όπως πλακάκια τσιμέντου πλακάκια ή ρετρό σε αυθεντικά χρώματα: ροζ σμαραγδένιο πράσινο κίτρινο και λοιπά.

Μπιστρό κουζίνα

Για ποιό στυλ μπιστρό, χρησιμοποιήσετε πολύ την υφή ξύλου που συνδυάζεται με σκούρα χρώματα όπως το γκρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά καλύμματα κουζίνας, ειδικά από ανοξείδωτο ατσάλι.

Εμπνευστείτε από τα υπέροχα εστιατόρια της Νέας Υόρκης υιοθετώντας ένα μπιστρό στυλ για τη διακόσμηση.
Για τα έπιπλα επενδύστε σε ρετρό μεταλλικά σκαμπό, καθώς μπορείτε να τα τακτοποιήσετε γύρω από μία κεντρική νησίδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε τραπεζαρία, επιπλέον πάγκο εργασίας, μπαρ, ή αποθηκευτικό χώρο ανάλογα με τις διαφορετικές ώρες της ημέρας.
Η κουζίνα σε στυλ μπιστρό είναι μία κομψή κουζίνα. Είναι επίσης ιδανική για ανοιχτές κουζίνες οι οποίες βρίσκονται όλο και περισσότερο στους εσωτερικούς χώρους.
Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το σαλόνι σας με το ίδιο στυλ για να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Ποπ κουζίνα

Στην Πόπ κουζίνα φέρτε το χρώμα!
Μπορείτε να επιλέξετε πολύχρωμα έπιπλα, οι μάρκες προσφέρουν μία ολόκληρη γκάμα διαφορετικών και ποικίλων σχεδίων.
Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένη κουζίνα και δεν θέλετε να ξεκινήσετε μία μεγάλη επένδυση, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσθέσετε χρώμα στην κουζίνα σας, η βαφή ενός τοίχου σε μοντέρνο χρώμα είναι μία πολύ καλή λύση αν θέλετε να διατηρήσετε τα παλιά σας έπιπλα δίνοντας μία νέα ώθηση στην κουζίνα σας.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να προσθέσουν χρώμα στην κουζίνα σας, σκεφτείτε πρακτικά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μπολ με φρούτα.

Μεσογειακή κουζίνα

Πάντα στο πλευρό των πολύχρωμων κουζινών η μεσογειακή κουζίνα είναι ένα υπέροχο κλασικό στυλ εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει ένα λεπτό μείγμα ζεστών αποχρώσεων όπως το κίτρινο, το μπλε, η τερακότα και οι πιο φυσικές αποχρώσεις που έρχονται να γοητεύσουν.
Στο δάπεδο όπως και στο splashback, επενδύστε σε πλακάκια από τερακότα.

Σκανδιναβική κουζίνα

Τέλος, για ένα πολύ χαλαρωτικό σκανδιναβικό στυλ, μη διστάσετε να συνδυάσετε ντουλάπια και μία ξύλινη επιφάνεια εργασίας με άλλα λευκά έπιπλα. Επενδύστε στις καθαρές γραμμές που θα ενισχύσουν τη ζέστη ατμόσφαιρα που παρέχεται από τα διαφορετικά χρώματα. Το σκανδιναβικό στυλ είναι πολύ δημοφιλές για τη διαχρονική του πλευρά συνδυάζεται πολύ εύκολα με άλλες διακοσμητικές τάσεις της στιγμής, όπως εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από τη φύση. Κρύα ζεστά χρώματα όλα ταιριάζουν!

Γραφτείτε στο Newsletter μας