5 συμβουλές για τη μακροζωία του ψυγείου σας

5 συμβουλές για τη μακροζωία του ψυγείου σας

Μάθετε πώς να λειτουργεί σωστά το ψυγείο σας κάθε μέρα για να το διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο

Είναι γεγονός, το ψυγείο είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες οικιακές συσκευές σε μία κουζίνα. Επομένως είναι σημαντικό να το διατηρείτε καλά όλο το χρόνο για να αποφύγετε πρόωρη βλάβη που θα σας αναγκάσει να αλλάξετε συσκευή. Έτσι για να βοηθήσετε το ψυγείο σας να “ζήσει” περισσότερο ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη διάρκεια της ζωής του.

Συμβουλή 1: ελέγξτε την κλάση του του κλίματος

Πρώτα από όλα για να λειτουργεί καλά το ψυγείο πρέπει να ξεκινήσετε με τα βασικά. Για αυτό, για παράδειγμα πρέπει να λάβετε υπόψη ένα πολύ σημαντικό κριτήριο. Την κλιματική κλάση της συσκευής σας.

Πράγματι, αυτός ο δείκτης επιτρέπει να γνωρίζετε για ποια θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει σχεδιαστεί η συσκευή και ποια είναι η σωστή λειτουργία της. Το ψυγείο κατηγορίας Ν αντιστοιχεί σε μία μέση θερμοκρασία μεταξύ 16 βαθμών κελσίου και 32 βαθμών κελσίου C, σε υποτροπική θερμοκρασία πού κυμαίνεται από 18 έως 38 βαθμών κελσίου. Έτσι ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε φροντίστε να προσαρμόσετε σωστά αυτή την συσκευή, τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας να ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες χρήσης του ψυγείου σας. Διαφορετικά το τελευταίο θα φθαρεί πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και δεν θα λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο.

Συμβουλή 2: αφήστε το ψυγείο σας να αναπνέει

Για να λειτουργήσει το ψυγείο σας πρέπει να αφήνετε τη θερμότητα να μπορεί να διαφύγει από τη συσκευή σας. Για αυτό είναι απαραίτητο να αφήσετε το χώρο ανάμεσα στο ψυγείο και στον τοίχο της κουζίνας σας ή του πλυντηρίου σας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε περίπου 5cm είναι περισσότερο από αρκετό ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας. Επιπλέον θυμηθείτε να καθαρίζετε τη σχάρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείο σας δύο ή τρεις φορές το χρόνο για να αφαιρείτε τυχόν σωματίδια σκόνης που τυχόν να έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα για αυτό αυτό θα αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να επηρεάσει τον εξοπλισμό σας.

Συμβουλή 3: μην το τοποθετείτε κοντά σε πηγές θερμότητας

Με τον ίδιο τρόπο το μέρος του ψυγείου θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία και τη διάρκεια της ζωής του.

Για τη βελτιστοποίηση τους συνίσταται να μην τοποθετείτε το ψυγείο σας κοντά σε πηγές θερμότητας και ως εκ τούτου να το κρατάτε μακριά από εστίες φούρνου ή ακόμη και καλοριφέρ. Αυτό θα μπορούσε πράγματι να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση ενέργειας και συνεπώς υπερδραστηριότητα της συσκευής που θα μπορούσε να την καταστρέψει μακροπρόθεσμα.

Συμβουλή 4: μην το υπερφορτώνεται

Για να αποφύγετε την υπερβολική δραστηριότητα και την υπερβολική κατανάλωση της συσκευή, δεν πρέπει να υπερφορτώνεται το ψυγείο σας. Για να το κάνετε αυτό αποφύγετε να τοποθετείτε περιττά αντικείμενα στο ψυγείο σας που θα κρυώσουν ούτως ή άλλως. Για παράδειγμα εξετάστε το ενδεχόμενο αφαιρέσετε όλες τις συσκευασίες από χαρτόνι πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο σας, όπως αυτά που βρίσκονται γύρω από τις συσκευασίες από το γιαούρτι. Το ψυγείο σας θα λειτουργήσει στη συνέχεια για ότι είναι πραγματικά χρήσιμο.

Συμβουλή 5: συντηρήστε το ψυγείο σας

Τέλος, γνωρίζετε ότι πρέπει να συντηρείται ένα ψυγείο! Είναι πράγματι σημαντικό να το ξεπαγώσετε και όταν εμφανιστεί ένα στρώμα πάγου στον καταψύκτη, επειδή αυτό αυξάνει την κατανάλωση του και μπορεί να βλάψει την καλή λειτουργία της συσκευής.

Μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό προτού προχωρήσετε σε αυτή τη λειτουργία επειδή ο πάγος μπορεί γρήγορα να αποτρέψει τόσο στο κλείσιμο των θυρών και να προκαλέσει την απώλεια της στεγανότητας του συστήματος ανοίγματος/ κλεισίματος της πόρτας.

Επιπλέον, να θυμάστε πάντα να αποσυνδέεται το ψυγείο σας πριν ξεκινήσετε τη συντήρηση, γιατί ποτέ δεν πρέπει να παραμείνει ανοιχτή η πόρτα για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία της συσκευής σας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας