5 έξυπνοι τρόποι για να μεγιστοποιήσετε το χώρο σε μια μικρή κουζίνα!

Γνωρίζουμε ότι μια μικρή κουζίνα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία ενός σπιτιού. Γι’ αυτό το λόγο σκεφτήκαμε να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές και απλές λύσεις για την επίλυση προβλημάτων που μπορεί να παρατηρηθούν στην αποθήκευση των σκευών σας και στην προετοιμασία του φαγητού.

Χρησιμοποιώντας προσεκτικά τον χώρο που διαθέτετε και εφαρμόζοντας μερικές χρήσιμες προσθήκες, μπορείτε να μετατρέψετε τη μικρή κουζίνα σας σε ένα μέρος όπου η προετοιμασία γευμάτων, η κοινωνικοποίηση και όλες οι άλλες πτυχές της καθημερινότητάς σας να γίνονται εύκολα και ευχάριστα.

Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο  για να δημιουργήσετε ράφια και ντουλάπια

Αξιοποιήστε στο έπακρο τους δύσκολους χώρους της κουζίνας σας με στενά ράφια και ντουλάπια. Ιδανικά  τοποθετήστε ράφια και ντουλάπια σε γωνίες ή σε κοντούς τοίχους, μπορείτε εκεί να αποθηκεύσετε οτιδήποτε, από μπαχαρικά μέχρι σκεύη, πιάτα κλπ.. Μεταμορφώστε τους πιο άβολους χώρους  σε ένα βολικό μέρος αποθήκευσης που θα έχετε εύκολη πρόσβαση στα σκεύη που χρησιμοποιείτε.

Σκεφτείτε να προσθέσετε στενά ντουλάπια με πτυσσόμενα ράφια στις γωνίες της κουζίνας σας, όπου μπορείτε να στοιβάζετε τα απαραίτητα για τη μαγειρική σας. Τα στενά ράφια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κρατάτε μικρότερα αντικείμενα, όπως κούπες και ποτήρια. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά αχρησιμοποίητα σημεία, όπως ο χώρος που περιβάλλει τον νεροχύτη ή άνετα ανάμεσα σε έναν πάγκο εργασίας και σε ντουλάπια επιτοίχια.

Ο εντοιχισμός είναι η λύση: Αξεσουάρ και συσκευές

Όποτε είναι δυνατόν, ενσωματώστε αξεσουάρ και συσκευές στην κουζίνα σας για εξοικονόμηση χώρου. Μια ενσωματωμένη σανίδα κοπής, για παράδειγμα, είναι μια λύση για τη μικρή σας κουζίνας – είναι εύκολη στην πρόσβαση και όταν δεν τη χρησιμοποιείτε κρύβεται ανάμεσα στα ντουλάπια σας, ελευθερώνοντας χώρο στον πάγκο και δημιουργεί μια όμορφη εμφάνιση στο χώρο σας.

Προσθέστε πράγματα με σύνεση: Χρήσιμα κομμάτια

Αν και είναι καλύτερο να κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην συνωστίσετε μια μικρή κουζίνα, υπάρχουν ορισμένες προσθήκες που μπορούν να εξοικονομήσουν περισσότερο χώρο από ό,τι καταναλώνουν.

Τα ψάθινα καλάθια είναι ιδανικά για την αποθήκευση οτιδήποτε, από λαχανικά μέχρι κατσαρόλες και τηγάνια, και μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα κάτω από το νεροχύτη ή να προσθέσουν μια αίσθηση εξοχικής κατοικίας όταν διατηρούνται στον πάγκο.

Οι γάντζοι είναι μια άλλη έξυπνη λύση αποθήκευσης και μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο ή στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού και να χρησιμοποιηθούν για να κρεμάσετε κούπες, σκεύη ή ακόμα και κατσαρόλες και τηγάνια.

Σχεδιάστε το σωστά: Φινίρισμα και χρώμα

Ενώ η αποθήκευση μπορεί να βοηθήσει στην εύκολη κίνηση μέσα στης κουζίνας σας, τα χρώματα και τα φινιρίσματα που θα επιλέξετε θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε το χώρο πιο ανοιχτό και ευάερο. Η επιλογή ντουλαπιών χωρίς χερούλια θα δημιουργήσει αμέσως μια κομψή εντύπωση και η επιλογή ενός γυαλιστερού φινιρίσματος θα κάνει το φως  να αντανακλάται γύρω  στο δωμάτιο και θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Εναλλακτικά, η χρήση ανοιχτόχρωμων χρωμάτων στο σχέδιο σχεδίασής σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε την κουζίνα σας να αισθάνεται μεγαλύτερη – τα  παστέλ και τα απαλά ουδέτερα χρώματα λειτουργούν σε μια ποικιλία σχεδίων κουζίνας, από μια εξαιρετικά μοντέρνα έως μια κουζίνα σε vintage στυλ . Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε σκουρόχρωμα στοιχεία, φροντίστε να τα εξισορροπήσετε με ανοιχτόχρωμους τοίχους ή δάπεδα, για να αποφύγετε να  φανεί το δωμάτιο μπουκωμένο.

Χρησιμοποιείστε όμορφα αξεσουάρ

Αν δεν είστε ακραίος μινιμαλιστής, όταν έχετε μια μικρή κουζίνα, το πιο πιθανό  είναι ότι θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε μερικά από τα πράγματά σας στον πάγκο σας. Φροντίστε λοιπόν να φαίνονται όμορφα! Η επιλογή συσκευών και βασικών ειδών κουζίνας σε ελκυστικά χρώματα και σχέδια σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να γίνουν έργα τέχνης και να συμβάλουν στο μοναδικό σχεδιασμό της κουζίνας σας.

Με λίγο έξυπνο σχεδιασμό, μπορείτε να κάνετε τη μικρή κουζίνα σας να φαίνεται και να την αισθάνεστε ευρύχωρη και άνετη. Η σωστή αποθήκευση θα κάνει τη μαγειρική σας ζωή πιο εύκολη και η επιλογή ενός χρωματικού συνδυασμού που θα αναδεικνύει τη κουζίνας σας είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας