4 τάσεις σχεδιασμού κουζίνας για το 2023

Οι τάσεις του σχεδιασμού αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε μια ζωή μετά την COVID-19, αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα;

Εν ολίγοις, παρατηρείται αύξηση των ανθρώπων που απομακρύνονται από την πόλη σε περιφερειακές περιοχές και πολλοί εργάζονται πλέον μόνιμα από το σπίτι. Αυτό έχει προκληθεί από την επιθυμία να επιστρέψουμε στη φύση, να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους και να ενθαρρύνουμε μια θετική νοοτροπία.

Πώς επηρεάζει, λοιπόν, αυτό τον εσωτερικό σχεδιασμό;

Βλέπουμε μια έντονη μετατόπιση από το στυλ «Showhome» προς όφελος μιας λιγότερο κατασκευασμένης αισθητικής. Αυτή η απλούστερη κίνηση πίσω στη φύση σίγουρα αντικατοπτρίζεται στις επιλογές εσωτερικού σχεδιασμού.

Ήρεμοι Εσωτερικοί Χώροι

Βλέπουμε έναν ισορροπημένο συνδυασμό χρωμάτων, υλικών και υφών που αντικατοπτρίζουν τη φύση και παρέχουν μια ήρεμη αισθητική.
Το μπλε του ωκεανού παραμένει μια ισχυρή χρωματική επιλογή για την κουζίνα. Το 2023 θα δούμε την επιστροφή του Royal Blue (που δεν έσβησε ποτέ) και των ελαφρύτερων Baby Blues.
Το πράσινο της μέντας και του φασκόμηλου είναι μια δημοφιλής επιλογή για μια χαλαρωτική χρωματική παλέτα.
Αρχίζουμε να βλέπουμε μια απομάκρυνση από τα λευκά προς τα πιο γήινα χρώματα της άμμου και της ερήμου.

Μικτά υλικά και υφές

Στην κουζίνα, παρατηρούμε αυξημένη χρήση ξύλου. Το ξύλο φέρνει περισσότερο ενδιαφέρον στην ολόλευκη κουζίνα και πλέον συνδυάζεται με ουδέτερες αποχρώσεις κρεμ και εκρού. Ο συνδυασμός ξύλινων θυρών και μαρμάρινων πάγκων φαίνεται υπέροχος, αλλά αν φοβάστε να αφοσιωθείτε πλήρως στο ξύλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φειδώ όπως για παράδειγμα η χρήση ξύλινων ανοιχτών ραφιών.

Επίσης τα φινιρίσματα σε σκεύη βρύσης και λαβές όπως από κασσίτερο, χαλκός και ορείχαλκος δημιουργούν ένα απαλό αποτέλεσμα που είναι πιο κοντά στη φύση.
Οι ματ και σατέν πόρτες ντουλαπιών κουζίνας είναι μια πιο δημοφιλής επιλογή από το Gloss, καθώς προσφέρουν μια πιο ζεστή, λιγότερο γυαλισμένη εμφάνιση. Πολλοί επιλέγουν πόρτες χωρίς χερούλι για να δημιουργήσουν ένα απλούστερο, πιο βελτιωμένο φινίρισμα.

Έντονα μοτίβα

Πλακάκια με γυαλιστερό φινίρισμα σε ουδέτερους τόνους ή στις πιο φωτεινές αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του καφέ και της άμμου.

Τα πλακάκια με γεωμετρικό σχήμα συμπληρώνουν άριστα τις απλούστερες γραμμές που υπάρχουν στην υπόλοιπη κουζίνα, όπως οι επίπεδες πόρτες και ο πάγκος σε ομοιόμορφο χρώμα.

Τα μαρμάρινα splashbacks εμφανίζονται όμορφα καθώς ενισχύουν την αισθητική της κουζίνας και γίνονται αντιληπτά μόλις μπείτε στο δωμάτιο. Σίγουρα βλέπουμε αυτή την εντυπωσιακή τάση το 2023 και φυσικά όσο πιο τολμηρό είναι το μοτίβο, τόσο το καλύτερο!

Σχέδια φιλικά προς την οικογένεια

Πρωινό μπαρ – Αυτή η εύχρηστη προσθήκη με καθίσματα έχει γίνει βασικό στοιχείο στις περισσότερες κουζίνες σήμερα. Όχι μόνο προσθέτουν ενδιαφέρον στην αισθητική της κουζίνας. παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης και είναι το τέλειο σημείο για να κρεμάσετε μερικά κρεμαστά φωτιστικά. Το πιο σημαντικό, έχουν αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις κουζίνες σήμερα. Έχουν μετατρέψει την κουζίνα σε έναν κοινόχρηστο χώρο όπου οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να συγκεντρωθούν και να συναναστραφούν. Πολύ πιο λειτουργικό και φιλικό προς την οικογένεια.

Σταθμός σίτισης ζώων – Η υιοθεσία και η ιδιοκτησία κατοικίδιων έχουν αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια και οι ιδιοκτήτες σπιτιών αναζητούν τώρα βελτιωμένα σχέδια σπιτιού και κουζίνας για να φιλοξενήσουν το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Έχουμε δει μια αύξηση στη ζήτηση για τον περίφημο σταθμό ταΐσματος κατοικίδιων που μπορεί εύκολα να προστεθεί σε μια ανακαινισμένη ή νέα κουζίνα .

Γραφτείτε στο Newsletter μας