4 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την κουζίνα σας

Ως ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα δωμάτια στο σπίτι, οι κουζίνες  είναι χώροι που πρέπει να αγαπάμε.

Γιατί, λοιπόν, συμβαίνει τόσο συχνά , να ανεχόμαστε να είμαστε δυσαρεστημένοι είτε με την εμφάνιση της κουζίνας μας, είτε απλώς να αγνοούμε μικρά προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της – όπως πόρτες που ανοίγουν δύσκολα ή την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου;

Ενώ φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις είναι το κόστος που κάνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αποφεύγουν να κάνουν αλλαγές στην κουζίνα τους, στην πραγματικότητα, η απόκτηση μιας εντελώς νέας εμφάνισης μπορεί να είναι πολύ πιο προσιτή από ό,τι νομίζετε.

Εάν η αισθητική της κουζίνας σας δεν σας ευχαριστεί ήρθε η ώρα να την αλλάξετε!

Εάν  χρειάζεται να αναβαθμίσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας, διαθέτουμε μια τεράστια γκάμα επίπλων κουζίνας για να επιλέξετε

Έχοντας αυτό κατά νου, αποκαλύπτουμε 4 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσετε την κουζίνα σας.

Είναι δύσκολο να κινηθείς μέσα σε αυτή

Ένας ξεκάθαρος δείκτης ότι μπορεί να είναι καιρός να ανανεώσετε την κουζίνα σας είναι εάν είναι δύσκολο να μετακινηθείτε. Συχνά, μπορεί να κληρονομήσουμε μια διάταξη κουζίνας όταν μετακομίζουμε σε ένα ακίνητο που απλώς αποφασίζουμε να ζήσουμε για μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν αυτός ο σύντομος χρόνος γίνεται μισή ζωή, και εξακολουθούμε να ανεχόμαστε πράγματα όπως πόρτες κουζίνας που ανοίγουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ντουλάπια αποθήκευσης που δεν έχουν πραγματικά χώρο για να αποθηκεύσουν τίποτα και λαβές πορτών κουζίνας που χτυπούν τα γόνατά μας κάθε φορά μπαίνουμε στην κουζίνα.

Μερικές φορές μόνο οι μικρότερες προσαρμογές στη διάταξη των ντουλαπιών της κουζίνας σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τρόπο χρήσης του χώρου. Η ξαφνική δυνατότητα να κινηθείτε στην κουζίνα πιο εύκολα κάνει την κουζίνα έναν χαρούμενο χώρο για να βρίσκεστε και το μαγείρεμα μια απόλαυση.

Δεν έχετε τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε

Το μυστικό για να έχετε μια κουζίνα που αγαπάτε είναι να έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά – και να μπορείτε να εμφανίζετε και να χρησιμοποιείτε αυτά τα gadget και εργαλεία που θέλετε στην καθημερινή ζωή.

Πολλοί από εμάς συγκεντρώνουν έναν σημαντικό αριθμό αντικειμένων για την κουζίνα με τα χρόνια. Αυτή τη μηχανή παρασκευής ζυμαρικών μαζεύει σκόνη πάνω από ένα ντουλάπι, την καφετιέρα που τώρα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς… Αλλά καθώς συσσωρεύονται όλα αυτά τα στοιχεία, αυξάνεται η ανάγκη μας για αποθήκευση.

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από κουζίνες με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης – ντουλάπες με πτυσσόμενα ράφια, γωνιακά ντουλάπια – όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την κουζίνα σας χωρίς ακαταστασία.

Φαίνεται παλιά η κουζίνα σας

Με απλά λόγια, αν η κουζίνα σας φαίνεται ξεπερασμένη, μπορεί κάλλιστα να αρχίσει να σας κάνει να μην νιώθετε ευχάριστα μέσα σε αυτή . Επιπλέον, μια παλιά κουζίνα μπορεί να μειώσει την αξία του σπιτιού σας εάν θέλετε να πουλήσετε σύντομα.

Τα καλά νέα είναι ότι μια παλιά κουζίνα μπορεί να είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Εάν πραγματικά δεν έχετε τον προϋπολογισμό για να αγοράσετε οτιδήποτε καινούργιο – γιατί να μην να βάψετε τα ντουλάπια σας και να αλλάξετε τις λαβές για να της δώσετε μια νέα πνοή;

Ή σκεφτείτε απλώς να ανανεώσετε τις πόρτες της κουζίνας σας. Αυτό μπορεί να σας δώσει την εμφάνιση μιας εντελώς νέας κουζίνας χωρίς έξοδα πλήρους αντικατάστασης.

Οι ανάγκες σας έχουν αλλάξει

Αν έχετε ζήσει με την κουζίνα σας για πολύ καιρό, το πιθανότερο είναι ότι με τα χρόνια αυτό που θέλετε από τον χώρο σας έχει αλλάξει. Μπορεί να έχετε αναπτύξει περισσότερη αγάπη για τη μαγειρική – κάτι που απαιτεί περισσότερα από τον χώρο της κουζίνας σας. Μπορεί να έχετε μεγαλώσει την οικογένειά σας και ως εκ τούτου να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση της ασφάλειας που πρέπει να έχει. Ίσως περνάτε μέσα σε αυτή περισσότερο χρόνο από ό,τι στο παρελθόν.

Συχνά φροντίζουμε να ανανεώνουμε άλλα δωμάτια του σπιτιού μας καθώς αλλάζουν οι ανάγκες – μετατρέποντας ένα εφεδρικό δωμάτιο σε γραφείο όταν η δουλειά το απαιτεί, αγοράζοντας νέες ντουλάπες καθώς χαλάνε οι παλιές μας – αλλά η κουζίνα συχνά παραβλέπεται.

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός χώρου κουζίνας που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και της οικογένειάς σας μπορεί να φέρει αρμονία  στο σπίτι.

Γραφτείτε στο Newsletter μας