4 μυστικά για να συνδυάσετε σωστά το δάπεδο, τα ντουλάπια και τους πάγκους της κουζίνας σας.

Το πάτωμα, τα ντουλάπια και οι πάγκοι της κουζίνας σας είναι τα τρία μεγαλύτερα και σημαντικότερα στοιχεία της κουζίνας σας που επηρεάζουν την αίσθηση του χώρου σας, μέσω του σχεδιασμού, του χρώματος και του στιλ τους. Και αν ξεκινάτε από το μηδέν, θέλοντας να ανανεώσετε την παλιά και ξεπερασμένη κουζίνα σας ή απλά θέλετε να αλλάξετε αυτές τις τρεις πτυχές και να ενημερώσετε τον χώρο σας, τότε έχετε στη διάθεσή σας έναν ολόκληρο κόσμο επιλογών. Αλλά η δημιουργία ενός σχεδίου και η διασφάλιση ότι θα συνδυάσετε σωστά τα χρώματα και το στιλ αυτών των τριών βασικών στοιχείων είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας ταιριάζει με τις επιθυμίες σας.

Στο υπόλοιπο αυτού του οδηγού, θα ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερα μυστικά για να εξασφαλίσουμε έναν τέλειο συνδυασμό αυτών των τριών βασικών στοιχείων κουζίνας.

Η απλότητα είναι το κλειδί

Η κουζίνα είναι ο πυρήνας του σπιτιού σας, που χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια σε καθημερινή βάση, επομένως, εδώ η απλότητα είναι το κλειδί. Το να διατηρείτε το κύριο χρώμα της κουζίνας σας απλό, ενώ αναδεικνύετε πιο τολμηρά χρώματα με τη χρήση αξεσουάρ και συσκευών, είναι μια εξαιρετική ιδέα. Αυτό σας επιτρέπει να ανανεώνετε εύκολα τον χώρο της κουζίνας σας καθώς περνούν τα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να τον αλλάζετε εντελώς και να  αντικαθιστάτε τα πάντα κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμηση. Τα χρώματα που λειτουργούν καλά είναι τα κλασικά λευκά, μαύρα και κρεμ, με πινελιές χρωμάτων, όπως για παράδειγμα στα ντουλάπια κουζίνας .

Ξεκινήστε με τον πάγκο σας

Ο πάγκος σας είναι ίσως η πιο ακριβή πτυχή της ανανέωσης της κουζίνας σας και γι’ αυτό σας συνιστούμε να ξεκινήσετε πρώτα με αυτόν. Η επιλογή ενός υλικού πάγκου μπορεί συχνά να είναι δύσκολη και το ίδιο το υλικό μπορεί συχνά να έχει παραλλαγές στο στιλ και το χρώμα, οπότε η εύρεση αυτού που σας ταιριάζει, θα σας επιτρέψει να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό ντουλαπιών και δαπέδων, καθώς συνεχίζετε την ανανέωση της κουζίνας σας. Καθώς ορισμένα υλικά πάγκου μπορεί να έχουν αρκετά περίπλοκα σχέδια, από το φυσικό εφέ γυαλισμένου μαρμάρου έως σχέδια κεραμικών πλακιδίων, μπορεί συχνά να είναι ευκολότερο να επιλέξετε τον πάγκο σας και στη συνέχεια να αναζητήσετε να συνδυάσετε το πάτωμα και τα ντουλάπια σας. Αν και ο πάγκος σας έχει πιο ουδέτερο σχέδιο, συνδυάστε τον με το δάπεδό σας ενώ το να χρησιμοποιείτε ένα κυρίαρχο δευτερεύον χρώμα για τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή σχεδιασμού.

Επιλογές παλέτας χρωμάτων

Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας παλέτας χρωμάτων για την κουζίνα σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, πρώτον εάν η κουζίνα σας είναι μέρος ενός ανοιχτού χώρου τραπεζαρίας, εάν ναι, θα πρέπει να εξετάσετε εάν το χρωματικό σχέδιο που σκέφτεστε γιατί η κουζίνα σας θα ταιριάζει με το σχεδιασμό αυτού του δωματίου. Όταν εξετάζετε το χρωματικό σας συνδυασμό, αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε μια χρωματική παλέτα και να εντοπίσετε μια επιλογή από τρία χρώματα, δύο κυρίαρχα συμπληρωματικά χρώματα και ένα χρώμα για να δώσετε έμφαση και να τονίσετε  τα σημεία που θέλετε και να προσθέσετε χαρακτήρα στην κουζίνα σας.

Αξεσουάρ και τόνοι

Μιλώντας για χρώματα που δίνουν έμφαση, το μέρος που πραγματικά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε είναι στα αξεσουάρ και στις συσκευές της κουζίνας σας, για παράδειγμα μια όμορφη γυαλιστερή λευκή κουζίνα, με τόνους κόκκινου στην τοστιέρα και τον βραστήρα σας ή ακόμα και απλά τη χρήση χρωμάτων στις καρέκλες γύρω από τον κεντρικό πάγκο της κουζίνας σας. Ένας άλλος τομέας όπου μπορεί να προστεθεί χρώμα για να τονίσει την κουζίνα σας είναι τα ντουλάπια της κουζίνας σας, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που κάνει αντίθεση από τα δάπεδα και τους πάγκους σας για να προσθέσετε χαρακτήρα και ωραία διάθεση στο δωμάτιό σας .