3 τρόποι για να ανανεώσετε την ενοικιαζόμενη κουζίνα σας

Δεν μπορείτε να κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα…απλώς ρωτήστε πρώτα τον ιδιοκτήτη σας!
Εάν είστε ενοικιαστής, το πιθανότερο είναι ότι η κουζίνα σας έχει κάποια θεματάκια. Τα περίεργα ντουλάπια, το ρετρό backsplash, το ελάχιστο φως και τα μονότονα χρώματα αποτελούν συχνά μέρος της συμφωνίας κατά την υπογραφή μιας μίσθωσης. Αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να γκρεμίσετε τοίχους ή να αλλάξετε πάγκους δεν σημαίνει ότι η ανακαίνιση δεν υπάρχει σαν επιλογή: Απλές DIY ιδέες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την αισθητική της κουζίνας σας. Με τα σωστά εργαλεία και λίγη καθοδήγηση, μπορείτε να φέρετε ένα χώρο λίγο πιο κοντά στον χώρο των ονείρων σας.

Οποιοδήποτε έργο ανανέωσης σπιτιού, μεγάλο ή μικρό, είναι μια άσκηση εξισορρόπησης της μορφής και της λειτουργίας. Το ανακατασκευασμένο δωμάτιο θα πρέπει να φαίνεται υπέροχο και να καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες, ενεργώντας ως αντανάκλαση τόσο του γούστου όσο και της ρουτίνας σας. «Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, όσον αφορά το πώς θα λειτουργήσει». Σκεφτείτε τις συνήθειες σας και παίξτε με τα δυνατά σας σημεία: «Χρειάζεστε πολύ χώρο για κατσαρόλες και τηγάνια ; Χρειάζεστε πολύ χώρο προβολής επειδή έχετε μια υπέροχη συλλογή κεραμικών;»

Το θέμα δεν είναι πόσο χώρο έχεις, αλλά πώς τον χρησιμοποιείς. Το σημαντικότερο πράγμα πριν την ανακαίνιση είναι αρχικά ο εντοπισμός των σημείων που δεν είναι λειτουργικά. Μια καλή ιδέα είναι να ζήσετε με την κουζίνα σας όπως είναι για λίγο πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Ανανεώστε τα βασικά στοιχεία

Κάτι που μπορεί να κάνει ένας ενοικιαστής μόνος του – και με σχετικά χαμηλό κόστος, ανάλογα με το υλικό που επιλέγει – είναι η ανανέωση βασικών στοιχείων. Μια αλλαγή όπως για παράδειγμα στα πόμολα των ντουλαπιών και συρταριών, που πιθανότατα ήρθαν στο βασικό εξοπλισμό της κουζίνας, είναι μια γρήγορη και εύκολη αναβάθμιση που μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη ενός δωματίου — και δεν απαιτεί κάτι περισσότερο από ένα κατσαβίδι και λίγη υπομονή. Απλώς μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τα αρχικά κομμάτια για να τα εγκαταστήσετε ξανά όταν τελικά μετακινηθείτε. Αποθηκεύστε το παλιό υλικό στην αποθήκη ή σε μια ντουλάπα για να τα επανατοποθετήσετε όταν φύγετε από το διαμέρισμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε τις δικές σας επιλογές που επενδύσατε μαζί σας όπου κι αν πάτε.

Αυξήστε το φως

Το φως μπορεί να απογειώσει το στυλ αλλά και την λειτουργικότητα μιας κουζίνας. Σε μια κουζίνα με χαμηλό φωτισμό, όχι μόνο θα θέλετε να περάσετε λιγότερο χρόνο, αλλά είναι πιο δύσκολο να μαγειρέψετε. Η προσθήκη παραθύρων ή ενός φεγγίτη δεν είναι εφικτό σε μια ενοικιαζόμενη κουζίνα, επομένως η αύξηση και η προσαρμογή των υπαρχόντων φωτιστικών είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Μια καλή ιδέα που μπορεί να πραγματοποιήσει μόνος του ένας ενοικιαστής είναι η προσθήκη φωτισμού LED κάτω από τα ντουλάπια. Για κουζίνες που δεν έχουν πολύ φυσικό φως ή έχουν μόνο ένα φωτιστικό, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας, προσιτά, μερικές φορές ακόμη και αυτοκόλλητα LED προϊόντα που είναι πρακτικά και πολύ εύκολα να εγκατασταθούν. Η τοποθέτηση φωτισμού LED κάτω από τα ντουλάπια θα προσθέσει έναν τόνο βάθους στην κουζίνα σας.

Δοκιμάστε τολμηρές χρωματικές επιλογές

Ενώ τα σμαραγδένια πράσινα κυριάρχησαν στο χώρο του σχεδιασμού πέρυσι, φέτος κυριαρχεί η τερακότα, τα πλούσια κόκκινα και βαθιά χρυσά χρώματα, που προσθέτουν ζεστασιά και άνεση σε κάθε δωμάτιο. Με την έγκριση του ιδιοκτήτη σας, μπορείτε να σκεφτείτε πέρα ​​από τους τοίχους σας όταν εφαρμόζετε χρώμα στην κουζίνα. Οι άνθρωποι γίνονται λίγο πιο περιπετειώδεις με το βάψιμο των ντουλαπιών τους. Το πιο ανοιχτόχρωμο στο επάνω μέρος, το πιο σκούρο στο κάτω μέρος – προσθέτει ωραία διάσταση σε μια μικρή ενοικιαζόμενη κουζίνα και λειτουργεί με οποιαδήποτε χρωματική παλέτα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας