12 Δημιουργικές ιδέες για ντουλάπια κουζίνας

12 Δημιουργικές ιδέες για ντουλάπια κουζίνας

Δώστε μία έξτρα πινελιά στα σημεία αποθήκευσης της κουζίνας σας με διακοσμητικά χρώματα και υλικά.

Είτε προτιμάτε μια παραδοσιακή εμφάνιση είτε κάτι πιο μοντέρνο, αυτές οι ιδέες ξεπερνούν τα απλά παλιά ντουλάπια. Θα βρείτε αυτό που ψάχνετε αν είστε τελικά έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτή τη μεγάλη ανακαίνιση ή απλά θέλετε να δώσετε στον χώρο σας μια μικρή αναβάθμιση.

1.Μεταλλικά ντουλάπια

Τα ντουλάπια με μεταλλικά πλέγματα αντί για παραδοσιακές προθήκες από γυαλί είναι ένα μία ευχάριστη μέση λύση μεταξύ κλειστής και ανοιχτής αποθήκευσης.

Η διαφορά που προσφέρουν από το γυαλί είναι το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο ντουλάπι να είναι τακτοποιημένα, καθώς λόγω του πλέγματος δεν είναι όλα ορατά!

2.Ανοιχτά ερμάρια

Αν έχετε εκτεθειμένα ντουλάπια και δεν αγαπάτε τον τρόπο που φαίνονται, ένα απλό hack είναι να τοποθετήσετε μια κουρτίνα για να τα καλύψει. Επιλέξτε καφέ κουρτίνες ή μετρήστε και κόψτε το επιλεγμένο ύφασμά σας ανάλογα και στη συνέχεια κρεμάστε το με ένα μικρό κουρτινόξυλο.

3.Παστέλ ντουλάπια

Για μια ουδέτερη απόχρωση που εξακολουθεί να διατηρεί κάποια προσωπικότητα, δοκιμάστε ένα πράσινο φιστίκι. Είναι ελαφρύ και φρέσκο, αλλά εγχέει λίγο περισσότερο χαρακτήρα από άλλα ουδέτερα χρώματα.

4.Ντουλάπια με εσωτερική επένδυση

Μια κλασική λευκή κουζίνα είναι διαχρονική, αλλά μπορεί να είναι κάπως βαρετή. Για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα, προσθέστε κρυφές λεπτομέρειες, όπως εσωτερική επένδυση στα ντουλάπια, με διάφορα patterns.

5.Χαμηλότερα ντουλάπια

Τοποθετείστε έναν design-άτο απορροφητήρα και βάλετε ντουλάπια μόνο στο χαμηλότερο επίπεδο, ώστε να αποτρέψετε την οπτική ακαταστασία στον χώρο των τοίχων, για να εστιάζετε οπτικά μόνο στον απορροφητήρα.

Τοποθετείστε μαύρα ντουλάπια για να καλύψετε τις ανάγκες αποθήκευσης ενώ ταυτόχρονα να γεμίσετε την κουζίνα.

6.Γκρι ντουλάπια

Τα γκρι μπορούν να μαλακώσουν την αντίθεση μεταξύ μαύρου και λευκού. Είναι επίσης ένα συμπλήρωμα του ανοξείδωτου χάλυβα σε μια κουζίνα.

7.Εσωτερικά βαμμένα ντουλάπια

Αγαπάμε την ιδέα να ζωγραφίζουμε τα εσωτερικά των ντουλαπιών με ένα χρώμα που αντιστοιχεί με ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από την επίπλωση του δωματίου.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστείτε με ζωντανά χρώματα αν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να τα εφαρμόσετε σε ολόκληρο το δωμάτιο.

8.Ντουλάπια με οροφή

Εάν έχετε χώρο μεταξύ των ντουλαπιών και της οροφής σας, έχετε έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Προσθέστε ψάθινα καλάθια και είναι το τέλειο σημείο για να διατηρήσετε τα λιγότερο χρησιμοποιημένα εργαλεία.

9.Γωνιακά ντουλάπια

Προσαρμόστε τα ντουλάπια σας ώστε να ταιριάζουν στις γωνίες. Θα σας βοηθήσουν όταν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Αν το περίεργο σχήμα δεν σας ταιριάζει, επιλέξτε δύο λεπτότερα ντουλάπια σε κάθε πλευρά για λεπτά αντικείμενα όπως δίσκους.

10.Λακαρισμένα ερμάρια

Αυξήστε το glamorous στοιχείο της κουζίνας σας με high-gloss χρώμα, όπως ένα βαθύ κόκκινο. Το γεμάτο, πλήρες χρώμα προσθέτει πολύ βάθος και γοητεία στην κουζίνα σας.

11.Ντουλάπια με γυάλινη πόρτα

Για να προσθέσετε κομψότητα σε ένα ήδη κομψό χώρο, προσθέστε γυάλινες πόρτες σε ντουλάπια κουζίνας. Αν φοβάστε το χάος μέσα, επιλέξτε ένα γυαλί με ένα σχέδιο για να συγκαλύψετε το εσωτερικό και… το πρόβλημα λύθηκε.

12.Πολύχρωμα ντουλάπια

Δώστε στην κουζίνα σας περισσότερη fun αισθητική βάφωντας τα ντουλάπια σας σε 2 ή περισσότερα χρώματα.

Γραφτείτε στο Newsletter μας