11 ιδέες οργάνωσης κουζίνας για να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο

Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε ποτέ αρκετό χώρο αποθήκευσης στην κουζίνα παρά τα πολλά συρτάρια και ντουλάπια, μπορεί να εξαρτάται από τον τρόπο που αποθηκεύετε τα πράγματα σας.
Ανακαλύψτε τις καλύτερες ιδέες οργάνωσης αποθήκευσης κουζίνας που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αποθηκευτικό σας χώρο και ακόμη να δημιουργήσετε περισσότερους. Δοκιμάστε αυτά τα ακόλουθα κόλπα για να περιορίσετε την ακαταστασία και να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική και λιγότερο χαοτική.

Πετάξτε και πετάξτε

Πετάξτε ότι έχει λήξει και κάντε έναν βαθύ καθαρισμό στο ψυγείο και στα ντουλάπια σας (συμπεριλαμβανομένου και αυτού κάτω από το νεροχύτη)

Αποθηκεύστε τα μαγειρικά σας σκεύη και μαχαιροπίρουνα

Ξεχωρίζετε τα πιρούνια, τα μαχαίρια και τα κουτάλια σας. Αποθηκεύστε κουτάλια, σπάτουλες και χτυπητήρια σε ξεχωριστά δοχεία, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να σκάβετε μέσα από ένα σωρό εργαλεία για να βρείτε το σωστό.

Τοποθετήστε γάντζους για να κρεμάτε κούπες

Οι κούπες είναι απαραίτητες για τον πρωινό καφέ, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στο ράφι και δεν στοιβάζονται καλά. Μια απλή λύση είναι να τοποθετήσετε γάντζους κάτω από ένα ράφι ή ντουλάπι και να κρεμάσετε κούπες από τις λαβές τους.

Αποκτήστε ένα ξύλο κοπής που εφαρμόζει πάνω από τον νεροχύτη σας

Ο χώρος του πάγκου είναι πάντα προνομιακός, αλλά υπάρχει μια εύκολη λύση: Αποκτήστε μια σανίδα κοπής που ταιριάζει πάνω από το νεροχύτη για να δημιουργήσετε έναν επιπλέον χώρο για κοπή. Πολλά έχουν ενσωματωμένα τρυπητήρια για να κάνουν την προετοιμασία παιχνίδι.

Μεταγγίστε χύμα είδη

Οργανωθείτε με μικρά ή μεγάλα γυάλινα βάζα. Μεταγγίστε χύμα αντικείμενα σε δοχεία για να διατηρήσετε τα συστατικά καθαρά και ορατά.

Προσθέστε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο πλάι του ψυγείου σας

Εκτός από το ότι είναι πολύ, πολύ εύκολο στην εγκατάσταση (απλώς…κολλήστε το εκεί), ένα μαγνητικό ράφι είναι επίσης, φυσικά, αφαιρούμενο: ιδανικό για ενοικιαστές.

Χρησιμοποιείστε διαχωριστικά για καπάκια, φύλλα ψησίματος και ταψιά

Αν ακούγεται πάντα ένας δυνατός κρότος ή μια χιονοστιβάδα από καπάκια κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ντουλαπιού, ήρθε η ώρα να τα οργανώσετε.Τοποθετήστε μερικά διαχωριστικά και τακτοποιείστε τα καπάκια μέσα στο ντουλάπι.

Χρησιμοποιήστε ανυψωτικά για να έχετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε κάθε ράφι

Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον άδειο κατακόρυφο χώρο τοποθετώντας ανυψωτικά σε ντουλάπια. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα στοιχεία χωριστά, ώστε να μην χρειάζεται να προσπαθήσετε να διαλέξετε κάτι από τη μέση μιας τεράστιας στοίβας.

Προσθέστε μια ράβδο μαγνητικού μαχαιριού

Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για ένα μπλοκ μαχαιριών και μια άλλη λύση που εξοικονομεί χώρο στον πάγκο.

Χρησιμοποιήστε τις πόρτες των ντουλαπιών

Το εσωτερικό των θυρών του ντουλαπιού σας είναι γεμάτο με δυνατότητες αποθήκευσης. Τοποθετήστε γάντζους για να αποθηκεύσετε τηγάνια, καπάκια ή κουτάλια σερβιρίσματος. Σίγουρα, ίσως χρειαστεί να αναδιοργανώσετε ελαφρώς το περιεχόμενο των ντουλαπιών σας, αλλά θα χαρείτε όταν ανοίξετε την πόρτα και δείτε αυτήν την εξαιρετικά οργανωμένη κατάσταση.

Προσθέστε κυλιόμενα ράφια

Το μειονέκτημα των βαθιών ντουλαπιών είναι ότι πρέπει να σκαρφαλώσετε πρακτικά για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε από το πίσω μέρος. Τοποθετήστε κυλιόμενα ράφια με χαμηλές πλευρές για να διατηρείτε τα αντικείμενα οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα.