Ενσωματώστε το ψυγείο στην κουζίνα

Η επιλογή του μεγέθους είναι απαραίτητη, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Το ψυγείο είναι ένα κεντρικό κομμάτι και ακόμη πιο απαραίτητο στην κουζίνα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε ένα βέλτιστο μέρος για αυτό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή της τοποθεσίας, για αυτή την συσκευή.

Ενσωμάτωση ψυγείου στην κουζίνα η επιλογή της συσκευής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε είναι ο τύπος του ψυγείου που θα επιλέξετε ανάλογα με το πώς θα τοποθετηθεί στην κουζίνα.

Γνωρίστε ότι σε αυτή την περίπτωση θα έχετε δύο δυνατότητες να δώσετε για το ψυγείο σας στην κουζίνα: 

  • Μπορείτε πρώτα να επιλέξετε ένα ανεξάρτητο ψυγείο που θα τοποθετήσετε, στη θέση της επιλογής σας στην κουζίνα. Έτσι το ψυγείο σας μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο έπιπλα, δίπλα στην επιφάνεια εργασίας σας ή ακόμα και κάτω από την επιφάνεια εργασίας σας όλα θα εξαρτηθούν από το μέγεθός του. Εάν επιλέγετε ένα  ψυγείο να γνωρίζετε ότι το μπροστινό μέρος της συσκευής σας θα είναι ορατό απευθείας στην κουζίνα. Εξ’ ου και η σημασία της επιλογής μιας συσκευής με ελάχιστη αισθητική ή σε κάθε περίπτωση που θα ενσωματωθεί καλά στο δωμάτιο.

Λάβετε λοιπόν υπόψη τα υλικά της επιφάνειας εργασίας σας, το νεροχύτη σας, της κεντρικής νησίδας. Μην ανησυχείτε τα σύγχρονα ψυγεία δεν έχουν καμία σχέση με τα μοντέλα του προηγούμενων ετών. Υπάρχουν μοντέλα διαφορετικών μεγεθών σχημάτων και χρωμάτων που ταιριάζουν στην υπόλοιπη κουζίνα. Αλλά και διακοσμητικά στοιχεία, όπως αυτοκόλλητα ή μαγνήτες για να “ντύνονται” τα παλαιότερα ψυγεία χωρίς να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε.

  • Η δεύτερη λύση είναι να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο ψυγείο. Επομένως, το ψυγείο θα συμπεριληφθεί στο χώρο της κουζίνας σας από το σχεδιασμό του δωματίου σας και θα είναι κρυμμένο πίσω από το μπροστινό μέρος ενός επίπλου, στην αισθητική γραμμή της κουζίνας σας. Η κουζίνα σας θα παρουσιάσει μία πολύ αρμονική συνέχεια, αλλά θα είναι δύσκολο να “οριοθετήσετε” τη θέση του ψυγείου όταν δεν είναι ανοιχτό. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ένα ενσωματωμένο ψυγείο στην κουζίνα σας μετά το σχεδιασμό του, αλλά θα χρειαστεί κάποια επιπλέον δουλειά καλύτερα να το σκεφτείτε από πριν.

Η θέση του ψυγείου

Η θέση του ψυγείου δεν είναι μόνο θέμα χώρου, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να σκεφτούμε την πρακτική πλευρά της θέσης του. 

Έτσι, ή αν έχετε την επιλογή η ενσωμάτωση του ψυγείου στην κουζίνα και όχι στο ντουλάπι θα σας εξοικονομήσει περιττά έξοδα.

Επιπλέον, στην κουζίνα είναι το ίδιο πράγμα, σκεφτείτε ότι αν έχετε τη συνήθεια να τοποθετήσετε το νεροχύτη όχι μακριά από τις εστίες και την επιφάνεια εργασίας σας για πρακτικούς λόγους, το ίδιο θα ισχύει και για το ψυγείο. Μην το τοποθετήσετε πολύ μακριά από τον πάγκο εργασίας, γιατί είναι λογικό κατά την προετοιμασία των γευμάτων ότι θα χρειαστείτε περισσότερη πρόσβαση σε αυτή τη συσκευή.

Για καλύτερη λειτουργία συνίσταται επίσης να μην τοποθετείτε το ψυγείο κοντά σε πηγή θερμότητας. Επομένως, κρατήστε το όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις εστίες και το φούρνο σας.

Επίσης θυμηθείτε να τηρείται τα πρότυπα ενσωμάτωσης, έχοντας περισσότερο αεριζόμενο χώρο ώστε να μην παρεμποδίζουν το σύστημα εξαερισμού τους. 

Για σωστή εγκατάσταση επιτρέψτε πάντα λίγο χώρο γύρω από το ψυγείο καθώς και πίσω.